Kampref. : Sand - Flisbyen B 2-6 (1-3). Obos-cup. 10.02

Postet av Cato Østrem Solstad den 11. Feb 2019


En ny søndagsmatch i Obos-cupen ventet da vi gjestet Sand (7.div) på Jessheim. En ny utfordring ventet i nok et noe alternativt fotballvær. Fra snøstorm og snødekt bane mot Dalen ble vi møtt av regn og sludd, null grader og en meget fuktig kunstgressbane. Gutta hadde som nylig nevnt vært ute en vinternatt før, og lot seg ikke avskrekke. Troppen vår derimot var skrekkelig tynn, og selv om vi hadde selvtillit spillemessig etter Dalen-kampen kunne dette bli vår akilleshæl. Selv om Tolfsen stod oppført på dommerkortet, var han skadeplaget og således en nødløsning. Laget og troppen var som følger:





Mihail fikk tillit fra start på venstreback etter en god andreomgang mot Dalen. Skarnes med sin enorme motor blei dytta ut på høyrekanten, som igjen dytta Hungnes opp på topp. Dennis fikk en sjelden, men fortjent start på topp. som en av få med oppmøte på samtlige treninger hittil i år.



i garderoben ga Ivan og Tolfsen sine nærmest sedvanlige direktiver. Til tross for liten tropp så skulle vi spille spillet vårt. Høyt og samla press, men ikke hodeløst. Ute av garderoben tok Ruben ansvaret for den mest samla oppvarminga jeg har opplevd i mine år på b-laget. Som vår kaptein tok Joakim den siste pep-talken for å få gutta klare til start.



Begge lagene stod så og trippet på hver sin side av banen og bare hungret etter at kamplederen skulle blåse igang. Et magisk fløytepip som markerer et skille på før og etter. Alt av planlegging, forberedelser, ritualer og eventuelle sommerfugler i magen før kamp opphører. Fra første til siste fløyte-blås teller alt vi gjør. Det er som om noen skrur på selve livet. Det er vår lille store scene, hvor vi skaper historie(r) sammen. På godt og vondt. Idag blei det nok engang for det meste godt!



Vi går ut som avtalt og prøver å stå høyt med den bakre fireren også. Det første kvarteret styrer vi kampen, som mot Dalen. Et tilbakespill til PC som stopper i vannet er det Sand "skaper" av farligheter, men PC er våken og kommer første på ballen. Selv om vi innledningsvis ikke kommer til de store sjansene skaper vi et greit trykk på Sand. Trykket vi skapte skulle etterhvert gi uttelling. Marco kommer på et innlegg i boksen og header mot mål. Sands keeper får avverget, men gir retur. Dennis er først på returen, men skuddet hans treffer en Sand-spiller. Ballen spretter ut til Marco igjen og på tredje forsøk lykkes det da han bredsider ballen i nettet med skjeiva. 1-0.



Første omgang var meget interessant taktisk. Etter scoringen kommer Sand mer med. Vi forsvarer oss som avtalt, men likevel klarer de skape problemer for oss. På sin venstreside skaper de gjentatte ganger overtall på midten, spesielt deres nr "7" sliter vi med å plukke opp. Med to lynkjappe vinger søker de tidlig i bakrom derfra, og løpende med nesa mot eget mål mot raske unggutter er dårlig butikk for oss. Sands utlikning kommer på nettopp dette. Flott ball mellom vår stopper og back. Vi er for seine med å falle av. Motsatt starter også andre kanten. Ballen slås glimrende inn mellom forsvaret og PC. Og den motsatte kanten som har kommet seg foran setter ballen kontrollert i mål. Slik så forøvrig begge Sand sine mål ut, som nesten var identiske. Fine angrep, men vi faller nok av litt for seint.



Tilbake til det taktiske. Vi på banen informerer Ivan og Tolfsen om utfordringa, som de også var klar over. De gir ut sine instrukser om justeringer. Resultatet blir at. Alfredsen og Skarnes så og si stenger ned venstresida dems, uten at vi gir bort annet rom på midten. Jeg tror noe av endringen dreide seg om at en av spissa senker seg litt mer, samtidig som kantene blei nødt til å presse høyere i banen. Vellykka var det ihvertfall. Dette resulterte i stor defensiv trygghet, samtidig som vi tok over kampen igjen.



Vi fikk oppimot et tosfra antall cornere mot Sand sine null. Det skulle også gi uttelling. Hungnes slår inn fra venstre. Sand klarer på første stolep til ut på hjørnet av seksten, hvor Solstad plukker andreball. Kula trilles så ut til Hungnes igjen som på klassisk maner svinger kula inn med styrke og skru. Like klassisk Hungnes er det at den type innsvingere havner over keeper og i nettet, enten det var ment som innlegg eller skudd. Jeg har slutta å ta meg bryderiet med å spørre han. "Selvsagt var det skudd", er bare svaret jeg får uansett.  To herlige føtter har uansett, da denna var med hans noe svakere høyrefot. 2-1



Vi klarte også øke ledelsen før pause. Skarnes leser en pasning fra Sands sin venstreback og spilelr opp Chris. Til tross for ti kilo lettere enn ifjor gjør han seg fortjent til vikingskjegget da han går inn i "berserker-modus". Tre Sand-spillere må bite i det våte kunstgresset, mens Chris avanserer. Som han selv beskriver stoppa ballen opp i slushen, og han ville slite med å få kraft i en avslutning. Da åpenbarte det seg noe oransj (vi spilte med oransje vester) i sidesynet. Uselvisk spiller han fra seg ballen og hvem andre enn evighetsmaskina Skarnes har blitt med opp. Belønningen blir en enkel, men viktig scoring. 3-1.

 Det tok imidlertid lang tid før vi kunne juble da dommeren virket usikker på om han skulle gi etter for Sands uttallige rop om offside. Vi som sitter på fasiten så at Skarnes var bak ballen da den blei spilt, og således korrekt scoring og godt dømt.



Skarnes var småirritert etter kampen fordi han ikke fikk hat-tricket sitt.




I pausen var det ikke snakk om noen store endringer, men små justeringer som skulle gjøre oss enda bedre. Det viktigste var å fortsette fra der vi slapp. Vi hadde også pådratt oss noen gule kort, hvorav Huuse fikk en muntlig advarsel oppå sitt gule kort etter litt håndgemeng med en Sand-spiller. Litt tempratur er greit, men begge lagene kunne fint ta et oppgjør med seg selv, da det blei overkant mye syting og roping på dommeren. Vi tok ihvertfall tak i dette i pausen, og om ikke perfekt, så oppførte vi oss ihvertfall langt bedre i andre omgang.



Vi starter dog omgangen på verst tenkelig vis. Vi virker litt passive og ukonsentrerte da Sand gjentar deres suksessoppskrift fra første omgang. Og med bare et måls ledelse er det virkelig kamp igjen.


Som i første omgang fungerer scoringen imot som en oppvekker og vi reagerer med å heve oss. Vi fester grep om kampen igjen og jakter mål. Ruben spiller Marco igjennom alene med keeper, men der han var kald i avslutningsøyeblikket på den første goalen ender han denne gangen opp med å måke ballen over mål. Uansett var det et godt angrep, og vi skaper sjanser.

Det skulle en ny corner til for å trygge ledelsen. En flott corner fra Marco slås med skru over keeper og mot bakerste stolpe. Der står beistet i fra nord og venter, og på tross av litt spiss vinkel gjør Øyvind ingen feil da han kontant stanger ballen inn i nettmaskene. Til tross for at han står planta med beina i bakken hadde Sand-spillerne trengt stiger for å forhindre den der. 7. divs bestes hodespiller er mitt råtips. 4-2.


Herfra og ut spiller vi med lave skuldre. Vi koser oss. Sand er aldri i nærheten av å komme inn i kampen igjen. Samtdiig fortsetter vi å spille med kvalitet. Derfor fortsetter vi også å skape sjanser.


Det går rykter om at Chris inntok fluesopp i pausen. Ihvertfall hadde han nok krefter til nok et vikingraid. Han mottar en pasning ca 25 meter fra mål, litt skrått. I vendinga si preller to Sand-spillere av. som vann på gåsa. Han drar seg innover i banen og fyrer, men får ikke nok høyde på ballen og keeper redder, men er nødt til å gi retur. Skarnes har akkurat kommet tilbake med vann fra verdens ende, selvfølgelig tidsnok til å være på rett plass til rett til. Og for andre gang kan han enkelt score, som et resultat av sin enorme motor. 5-2.



Chris var sterkt delaktig i begge Skarnes sine mål og virker virkelig å være i ferd med å finne formen.

                                


Hovedtrener Ivan Johansen satte seg selv inn som spiss mot slutten av kampen. Han fikk også æren av å gjøre vårt siste mål.  Nok en god kandidat til dagens enkleste mål, og han beskriver det slik: "Keeper (Sand) redder, klarer ikke å holde, så tar en sand-spiller og klarerer i en annen sand-spiller og rett i mine vakre bein." 6-2

Ivans "vakre bein" var igjen plassert halvannen meter fra målstreken.


Kun Hungens sitt mål var altså fra avstand. Både Alfredsen og Ruben hadde sine skudd fra distanse. Men vi scorer altså 5 mål som så og si er fra 5 meter og inn. For meg er dette et resulat av det trykket vi ofter skaper mot de. Vi har masse folk framover når angriper. Likedan mange i boks når innleggene kommer. Når vi atpåtil er agressive, som ved første scoringen der vi er først på kula 3 ganger innenfor deres sekstenmeter, så vil det skje ting. De gangene Sand klarte klarere var det som regel til Ruben og Joakim på midtbanen. Og Sand kom seg ikke skikkelig ut før de måtte løpe hjem igjen. 



Vi blir tatt på senga to ganger i bakrommet som gir baklengs. Ikke fordi vi sto for høyt m den bakre fireren, men fordi vi ikke falt av tidlig nok. Selv mot så raske kanter hadde vi i det store og hele god kontroll, selv om vi stod høyt. Arbeidsinnsatsen spissene og midtbanenen la ned gjorde det greit å stå høyt. Gevinsten av å stå så høyt blei igjen at midtbanen vår fikk mindre rom å dekke. Og ikke misforstå, de la ned en fenomenal jobb. Men får det for store rom å dekke blir det urealistisk mot gode spillere, og man ender opp med å løpe seg tom for ikkeno. I likhet med oss har også Sand gode spillere, men idag var vi et godt lag. Vi tenkte og handlet i store deler av kampen som en enhet. Ihvertfall defensivt. Og som Ruben sa i garderoben etterpå: "Vi har ennå mer å gå på når det gjelder spillet vårt, men innsatsen var faan meg 110% fra alle sammen. Da er det moro!"


Vi viste vi ligger godt i rute form-messig til 7. div. Det var unggutta på Sand som virket mest slitne utover i andre omgang, og det var de som fikk stor strekk i laget sitt. Vi gjør to gode omganger og står distansen til de grader. Fortsatt er det vel et par måneder til seriestart og mulighet for å komme i enda bedre form! Dessuten begynner laget virklig å ta form. Ting er gjenkjennelige fra kamp til kamp, og kan jobbes med på treningene imellom. 


På tampen må det også nevnes at PC gjør en tilnærmet prikkfri kamp, som innebærte flere gode og viktige inngripner på stadier av kampen hvor den fortsatt kunne vippe. Som alltid råtøff i nærdueller.


Så skal vi minne oss på det før siste kamp mot Lørenskog at det starter med innsatsen. Under legger jeg med litt stats fra Obos-cupen.




Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.