Stian Kvifte Andresen

Stian Kvifte Andresen

Lokalbidraget og "Årets ildsjel" 2018

Postet av Stian Kvifte Andresen den 19. Nov 2018

Torsdag 15.11 ble endelig resultatet fra Lokalbidraget i regi av LillestrømBanken klart og det var med stor glede at vår egen Jon-Arne Chr. Møller også fikk med seg en egen utmerkelse. Utdelingen som fant sted på Lillestrøm Kultursenter ble nok en gang en suksess for Flisbyen som i år fikk med seg 84.567 kroner.
Kveldens høydepunkt for Flisbyens del var allikevel når vår formann, Møllern, fikk med seg prisen "Årets ildsjel". Dette var meget fortjent og en fantastisk hyllest til en fantastisk formann. Dette sikret også klubben 10.000 kroner ekstra.

Under finner dere flere bilder fra kvelden, samt nominasjonsteksten til Møllern i sin helhet.

"Jon-Arne Christopher Møller har sittet som leder i Flisbyen Ballklubb siden klubben ble stiftet i 1991. Han har bygget klubben til det den er i dag – fra den spede begynnelse med ett herrelag, til å innbefatte dagens 6 lag og rundt 160 aktive utøvere.  
Han har lagt ned tusentalls frivillighetstimer både som styreleder, lagsansvarlig, kvalitetsklubbansvarlig, i kiosken eller i garderoben før og etter kamp. Han er den første som kommer før kamp eller trening og er den som rydder garderoben og slukker lyset når alle har dratt hjem. Han sørger for innkjøp av utstyr til alle lag og står selv i brakka og trykker reklame og logo på draktene – en logo han forøvrig selv har designet.  

Jon-Arne har også vært en pådriver for at vår hjemmearena Lillestrøm Idrettspark, som deles med LSK UA og LSK Kvinner, skal ha best mulige fasiliteter som skal komme alle lag/klubber til gode; det være seg å bygge kjøkken, kjøpe høyttaleranlegg eller bygge tribune/rekreasjonsområde - sistnevnte jobbes det fortsatt med å realisere. Han sørget også for å få realisert klubbens drøm om et klubbhus – og de fasilitetene vi har i dag skyldes hans initiativ og samarbeidsvilje med LSK, ansatte på stadion og kommune. 

 

Dette er likevel ikke den viktigste grunnen til at han er så enestående og spesiell for klubben. Som en av spillerne på A-laget så treffende sa: «Det er ikke lett å finne flinke folk som av egen frivillighet gjør dugnadsjobb gratis, men å finne folk som Møllern er umulig.» 

Jon-Arne har gjennom sitt mål om at klubben skal være «din kamerat», skapt en egen kultur. Han har med sitt budskap ført mennesker sammen gjennom fotball; skapt vennskap gjennom verdier og tilbud i Flisbyen. Alle som har vært en del av Flisbyen trekker alltid frem samholdet, «Møllern» og hans evne til å inkludere som det de satt aller mest pris på i sin tid i klubben.  
«Din kamerat» er forankret i klubbens håndbok og er et motto folk i nærmiljøet kjenner til, og klubbens medlemmer etterlever. 

Hans ideologi om at man må gi før man kan ta, gjør at klubben har mange gode samarbeidspartnere og bred støtte i lokalmiljøet. Jon-Arne har også implementert at klubben skal drives kun på frivillighet og at ingen, verken styre, trenere eller spillere, skal ha betalt på noen som helst måte i form av penger. Belønningen skal ifølge Jon-Arne komme i form av vennskap og sosiale sammenkomster utenfor banen – noe som har blitt etterlevd siden oppstarten i 1991. 
Han er virkelig eksemplet på din kamerat og vår aller beste.  

  

Jon-Arne har tatt trenerutdannelse og NFFs lederkurs gjennom sitt arbeid for Flisbyen og var ansvarlig for planlegging og gjennomføring av arbeidet med Kvalitetsklubb-sertifisering.  
Han ble tilkjent NFF Akershus’ Lederstipend i 2009 for sin innsats for klubben og utnevnt som Æresmedlem i Flisbyen Ballklubb samme år 
2018 blir hans siste år som leder av Flisbyen, og klubbens spillere, medlemmer og styre ønsker å hedre det arbeidet han har nedlagt i alle disse årene ved å nominere ham til Årets Ildsjel. Vi er veldig takknemlige for å ha møtt og fått samarbeidet side om side med Jon-Arne og håper virkelig han får denne og flere hyllester før han trer av. 
Det er fullt fortjent!"

Foto:LillestrømBanken/Fotograf Benjamin A. Ward.
Kommentarer

0 Kommentar

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline