Kampref.: Flisbyen B - Dalen 4-1 (4-0). Obos-cup. 27.01

Postet av Cato Østrem Solstad den 29. Jan 2019

Værmeldinga viste vind, minusgrader og snø. samtidig sa fotballkalenderen at det var dags for årets første kamp. Hvert år diskuteres det om fotballsesongen i Norge starter for tidlig. Obos-cupen starter altså i januar(!). Obos-cupen starter som et gruppespill hvor våre motstandere er Sand, Lørenskog og Dalen. Sistnevnte var vår første motstander. Dalen holder til i åttendedivisjon, altså en divisjon under oss.

Selv den lille turen fra parkeringsplassen til Skedsmohallen var nok til å bli kald. Det snødde både tett og horisontalt, i et vær som kunne blitt omtalt som vanskelig for langrennsløpere, umulig for skiskytter og hopp, ja det kunne man bare glemt. Men fotball - ute - ikkeno stress. Det var ihvertfall gledlig at Alfredsen hadde diska opp med kaffe til oss. Kaffen blei forøvrig også drukket imellom omgangene,  i et forsøk på å få igjen litt varme i skrotten.

Inne i garderboen ga Tolfsen de siste instrukser i henhold til individuelle- og kollektive arbeidsoppgaver. Med bare seks treninger etter ferien var vi spente på hvor vi stod fysisk, og om vi således ville klare å gjennomføre et høyt press over tid, slik planen var. Lagoppstillingen var som følger:

Det pågikk en kamp på kunsgresset da vi kom ut for å varme opp. I et smått desperat forsøk på å bedre baneforholda blei et 7'er mål omgjort til en snøskuffe, hvor flisbyenspillere fungerte som hestekrefter i det som tilsammen blei en brøytebil. Oppmerkinga av banen var umulig å skimte pga snøfallet og lavmælte spillere tisket og hvisket om at kampen burde utsettes, uten at noen valgte å heve stemmen. Alt småpratet blei imidlertid avbrutt av fløyta til dommer Eddie Dysterud.

Kampen starta med at vi var skikkelig på hugget.  Vi knuste dem i duellspillet, og vi var så tett oppi dem at enkelte Dalen-spillere må ha følt at intimsonen deres blei krenka. Vi viser også tidlig at det går an å spille fotball til tross for utfordrende værforhold. Vi var gode til å angripe på flere måter i første omgang. Enten det var lang ball i bakrom, gjennom sentral og ut på kant,  ut på back og ut på kant, eller at vi vendte spillet først, gjerne gjennom forsvaret.

Hungnes blei vår første målscorer med et skudd fra 20-25 meter. På et ikke alt for godt skudd, får vi hjelp av en glatt ball, som smetter gjennom hanskene til keeper og inn i mål. Til tross for en uheldig inngripen, spilte keeperen til Dalen seg kraftig opp, og var mye av grunnen til at de ikke tapte mer. 1-0

Vi fortsetter å skape sjanser. Kjellemo drar seg inn fra venstre. Uselvisk triller han ut til Alfredsen på 16, som har både tid og rom til å sikte. Han Presser skuddet hardt ned til venstre for seg selv og utagbart for keeper. 2-0

Så er det vår andre spiss sin tur til å servere. Chris tar kontroll over kula og vender opp. Han ser Marco starter i mellom stoppera til Dalen og slår han følsomt igjennom. Marco header ballen med seg men får fryktelig spiss vinkel. Fra 5-meters hold bruker han yttersiden av foten til å denge ballen opp i motsatt hjørne.  3-0

"Jeg følte meg som Ronaldo el fenomeno" - Marco om scoringen sin.

Vår neste store sjanse er det Huuse som står for. Han denger til fra 25 meter og får drømmetreff. Ballen har retning krysset, men keeper gjør en kjemperedning når han er helt oppe i krysset og slår til corner.  Påfølgende corner slår Hungnes hardt inn på første. Der løper Solstad seg fri og stanger enkelt ballen i goal. 4-0

Senere kombinerer Skarnes og Marco fint på vesntre siden. Skarnes stormer inn i feltet og blir tatt - straffespark. Et sjeldent puslete skudd av Kjellemo reusluterer i en enkel redning for keeper. Ellers får også blant annet Chris og Dennis sine muligheter i andre omgang.

Flisbyen gjorde en del bytter i pausen. Ivan kom inn som stopper for Øyvind. Kevin inn sentralt for Ruben. Mihail inn for Skarnes på vesntreback. Dennis kom inn for Hungnes i første omgang.

I andre omgang roter vi en del innledningsvis. Vi forærer rett og slett Dalen noen målsjanser fordi vi er unøyaktige og tar noen dårlige valg. PC redder oss både en og to ganger, men til slutt må også han gi tapt. Og først da de får utteling makter vi å skjerpe oss. Lagdelene føles litt tettere igjen etter baklengsmålet og vi tar mindre risiko i oppbyggingen bakfra. Den siste halvtimen er komfortabel i form av kontroll på kampen. Dalen skaper lite farligheter. Vi skaper litt mer, uten at spillet vårt heller går på skinner.

Fra andre omgang er det  verdt å nevne at Mihail fikk sin debut. Han har vært med å trent i en lengre periode og har nylig signert kontrakt.

Fravær av VAR, og vanskelige forhold skulle ikke stoppe vår kjære dommer fra å gjøre sitt ypperste. Eddie Dysterud benyttet nemlig muligheten til å granske spor i snøen før han konkluderte med om ballen hadde vært over sidelinjen eller ei. Slik kreativitet fikk noen og enhver til å trekke på smilebåndet ute på banen! :)

Kort oppsummert er det mange som gjorde en god kamp. Det er flere grunner til at vi gjorde en mye bedre første- enn andre omgang. Sagt på en annen måte, det er ikke så enkelt å komme inn å være god i andre omgang, da selve strukturen og fasongen på laget var dårligere enn i første omgang. Årsakene til dette skal jeg ikke gå for mye inn på, men det er en krevende spillestil for hele laget, og med kun seks treninger syns jeg heller det er verdt å fremheve at vi klarer levere en hel omgang på et meget høyt nivå.  Det var fullt trykk så lenge det holdt fra spisser som jagde og plagde på topp. Vinger som tok på seg store arbeidsområder. Sentrale mindtbanespillere som flere ganger tok returløp bak stoppera, enten som sikring eller for å følge mostpiller.  Offensive backer, som alltid ga vingen deres en duell, men ofte bare snappa ballen foran nesa på han. Og stoppere som leser spillet godt, skaper en trygghet bakfra, også med ball. PC bakerst hadde et par vanskelige utspill, ellers prikkfri kamp. Hvorav et par gode inngripner hvor han er tøff og kaster seg inn foran motspiller.

Det blei veldig fokus på det defensive. Offensivt har vi et veldig potensiale og i første omgang får vi vist deler av det. Vi starter kampen idag med det som poteniselt kan være 5 spisser på banen (Kjellemo, Chris, Marco, Hungnes, Alfredsen). Vi innehar masse fart i laget framover, mange som er gode 1 mot 1. Mange gode avsluttere. Vi har fysiske spillere fremme som kan holde på ballen, som det går an å slå langt på. Når vi atpåtil har offenisvie og løpstrerke backer, klarer bruke disse, sette opp trekanter, doblinger på kant. Har en sentral midtbane og midtstoppere som både kan strø kort og langt. Ja.. da er det rett og slett nødt til å blitt spennende å følge Flisbyen B i år.

Neste kamp for oss i obos-cupen er borte mot Sand søndag 10.02 kl 16:00 på Jessheim kunstrgress.