Flisbyen B - Bjerke 2 4-1 (0-0)

Postet av Cato Østrem Solstad den 14. Apr 2019

Flisbyen B tok imot et sterkt Bjerke 2 som hadde med seg hele fem mann fra a-lags troppen som slo a-laget vårt 3-0 to dager tidligere. Vi for vår del måtte klare oss uten Bjørnar, Ruben, Hungnes og Tom, som alle spilte en god kamp mot Sørumsand 2 sist. Likevel følte vi at vi stilte med både et sterkt lag og en sterk tropp. Martin Bjørkeng har bestemt seg for å trappe ned etter mange år som burvokter for a-laget til Skedsmo. Men make no mistake - det å gå ned noen divisjoner er ikke det samme som å være ferdig med fotballen eller umotivert. Det blir mer om Martin sin debut senere i referatet, men i PC sitt skadefravær kunne Dennis trekke på seg den hvite trøya idag. Og selv om unge herr Bengtson ikke slapp til før mot slutten av kampen, satte han spiker'n i kista med en helt spesiell scoring. Vi stilte også med nytt spisspar idag, da storebror Kjellemo var tilbake. Joakim gikk ned på sentral midt, sammen med Alex, mens Stefan startet på venstreback, etter et godt innhopp der i forrige kamp.

Inngangen til kampen var som vanlig. Vi hadde annonsert en underholdende kamp, og det var hyggelig å se mange medlemmer av Flisbyen-familien på sidelinjen. Det er stas når noen kommer for å se på oss og støtte oss. Samtidig som jeg vil tørre å påstå at det vi har levert hittil i år også er god underholdning!

Denne kampen skulle ikke bli noe unntak. Kampen starter litt kaotisk, som de fleste kamper pleier. Masse vilje, innsats og dueller. Vi går ut i vårt vante høye press, og presser fram feil. Kjellemo er blant annet nær ved å tråkle seg igjennom i et tilfelle.

Vi er også gode når vi spiller ball langs bakken. Nesten hver gang ender det opp i nesten-muligheter i form av innlegg eller bakromspasninger. Vi får også noen dødballer, og på en corner rager Stefan høyest på bakerste stople. Headningen er god, og har retning helt opp mot krysset. At Bjerkes keeper kommer seg helt opp dit for å avverge opplevdes smått sjokkerende, og frasen "det er alltid ledig i krysset" er det bare å fjerne.

Utover i omgangen begynner vi å gjøre det vanskelig for oss selv. Vi spiller på oss skumle brudd, og gir Bjerke stor plass å boltre seg på sentralt i banen. Bjerke lar seg ikke be to ganger, og stormer fram med mange mann, gang på gang. Vi blir nødt til å spurte hjem gang på gang. Vi holder de stort sett utenfor sekstenmeteren, samtdig som midtbanen vår også gjør heroiske returløp, når de fanger opp deres midtbanespillere som kommer fra dypet. De få avslutningene de kommer til har Martin god kontroll på, samtidig som han er sjef når han går ut og plukker noen innlegg.

Det er vanskelig å beskrive med ord hvor tung slutten på førsteomgang blei. Fysisk, med utrolig mange spurter og høyt tempo. Mentalt, fordi vi blir kjørt voldsomt i denne perioden. Det blir som en båt som tar inn vann. Du må øse og øse, selv om armene blir stivere og stivere, uten at du vet når du kommer til land. Båten vår tok det siste kvarteret inn så mye vann at vi trengte alle mann til pumpene. Gutta beit tenna sammen, viste stor mental styrke, hvor ingen slutta å øse. Da dommeren omsider blåste for pause, kunne vi gå i land. Og vi hadde en båt å fikse.

Dagens kampleder var smått ekstatisk i pausen, hvor han uttrykte sin beundring for kampen han var satt til å dømme. Meget god kvalitet, og et enormt tempo, var noen av ordene han brukte. Jo takk, legger, lår og lunger kunne egenhendig fortelle meg at det hadde gått unna i første omgang.

Helsvart var det dog ikke. Sjansemessig var det jevnt. Vi var stort sett gode og skapende når vi spilte kula, og både Stefan og Huuse tok ansva mot slutten av omgangen ved å ville ha ball, og ved å tørre og spille oss ut bakifra. Herlig at noen tar det ansvaret i kaotiske perioder av kampen. Vi la også en plan for å tette hullet i båten, ved blant annet å stå høyere med backfireren for å tette mellomrommet.

Forsvar og angrep henger sammen, og planen om å stå høyere skulle gi seg utslag tidlig i andre omgang. Vi ruller opp et angrep på venstrekanten vår, hvor innlegget blir klarert ut. Ved å stå høyt og være mer offensiv er Solstad først på ballen, og fyrer av fra langt hold. Spissen deres kommer inn akkurat for sent, og dommeren dømmer corner istedenfor frispark. Alex curler den hardt inn foran kassa, hvor Solstad får en enkel jobb med å stange den inn fra halvannenmeters hold.

"Der og da klikka det litt for meg. Utrolig mye følelser som gikk igjennom kroppen. Etter en beinhard avslutning på første omgang, går vi opp i ledelsen. Og når jeg snur meg for å juble ser jeg faan meg at det er tent bluss på sidelinja. Jeg kunne ikke se hvem som stod på sidelinja, bare en haug med silhuetter. Men kombinasjonen av lagkompiser som kom for å feire litt sammen med meg, den høylytte jubelen fra alle våre på sidelinja, og det majestetiske lyset fra blusset i mørke natta, gjorde detta til et meget følelsesladd og minneverdig øyeblikk for meg." - Solstad.

Gutta jubler på sidelinjen etter 1-0 scoringen.

Etter scoringen er kampen jevn. Vi fikk lappa sammen båten vår, og har bedre kontroll defensivt i starten av andre omgang. Vi er mer kompakte som lag, og så lenge vi kommer oppi duellene, så vinner vi stort sett duellene.

Så er også tilfellet på andremålet. På utspill er Joakim target-man på midten. Et presist utspill fra Martin og en stuss fra Joakim. Forsvaret til Bjerke nøler litt med hvem som skal klarere, men Kjellemo nøler ikke. Han bruker farta si og snapper opp kule foran nesa på Bjerke-stopperne. Alene med keeper gjør han ingen feil, og et kvarter ut i andre omgang fører han Hesta opp i 2-0.

Den komfortable 2-0 ledelsen skal ikke vare lenge. Vi blir litt passive, eller Bjerke hever seg. Ihvertfall kommer de mere med. Etter flotte kombinasjoner på deres venstreside, og et godt innlegg, er vi litt for seint ute i et par anledninger og Bjerke blåser nytt liv i kampen.

Like etter er det på farten igjen. En Bjerke-spiller drar seg ned mot vår sekstenmeter og fyrer. Martin slang seg så lang han var, og her er var nykomlingen tenkte om situasjonen:

"Var moro med en sånn redning i første kampen for laget - både betydninga og utførelsen egentlig. Skuddet kom vel fra rundt 16 meter, og var forholdsvis hardt. Men heldigvis fikk jeg en fingertupp på ballen, og stengene var på min side, så den trilla langs mållinja. Også veldig bra av oss å være først på den og få klarert den bort, jeg trur kanskje det var Huuse, men den var viktig." - Martin

Martins inntreden i laget gjør at vi igjen har 2 gode keepere

Viktig var det også at vi ikke blei for deffensive i tankegangen, men en halv omgang igjen. Vi fortsatte å prøve, og med to gode og angripsvillige lag må det ha vært en underholdende kamp. Etter at Bjerke hadde hatt et par muligheter, skulle vi gjøre kampen litt mindre spennende.

Kjellemo blir spilt opp på topp. På første touch flikker han ballen over stopperen deres, mot Marco. Marco tar ballen på halvspretten, og med yttersiden av vrista skrur han ballen opp i motsatt hjørne. Deilig, og meget behagelig å få ei luke igjen.

Utover i omgangen kommer Kjell-Arne, Kevin, Chris og Dennis inn med friske bein. Kevin legger seg som en skjerm foran stoppera våre, da Bjerke begynner flytte opp mer folk. Til tross for å være to mål under har de ingen planer om å gi opp. Vi blir i så måte nødt til å ta ut det vi har og vil for all del unngå en redusering. Vi får også store sjanser på overganger, siden Bjerke tømmer seg bak. Vi er gode nok til å holde Bjerke unna, og når klokka bikker full tid skal selve kronen på verket komme.

Chris snapper en ball på vår venstreside, litt inne på egen banehalvdel. Han finner Dennis på topp, som er feilvendt med mann i rygg. Her er hans beskrivelse av målet:

"Føler at jeg kjenner stopperen dems puste meg i nakken. Jeg flikker ballen videre rundt han. Løper på andre siden av han. Jeg løfter blikket å ser at keeperen dems står langt ute. Så jeg velger da å skyte / lobbe ballen over keeperen fra 25-30 meter. Ballen går like under stanga. Jeg ser at ballen går inn i det jeg skyter så jeg løfter jeg arma før ballen var fremme. Å jeg sitter igjen med en jævelig god følse, spesielt når kjellermo bomma på lobben sin fra 15 meter."  - Dennis med en het kandidat til årets mål, med en vending Dennis Bergkamp ville vært imponert over.

Dennis var naturlig nok et enste stort glis etter kampen.

Dommeren syntes nok også at det var en verdig avslutning på en fanstastisk fotballkamp, og valgte å blåse av kampen rett etter scoringen. Slitne, men glade, gikk vi inn i garderoben en tur for å nyte øyeblikket sammen. Det var en rørt Ivan som nesten gikk tom for både superlativer og ord. Det var fortjente ord, samtidig må hyllesten gå tilbake til trenerteamet, for uten form og fasong strekker ikke innsats til i kamper som dette. Vi får igjen blant annet for å ha intensitet på trening, og det trengs om vi skal holde følge med ungfolene på Bjerke.

En spesiell takk til dere som kom å så på og støtta oss, og delte denne spesielle kvelden med oss. <3

Neste kamp er en godbit, når vi møter Lillestrøm 3 på felles hjemmebane. Kampen går torsdag 25.04
kl 20:15 på Lillestrøm kunstgress.