Flisbyen B - LSK3 3-5 (1-3)

Postet av Cato Østrem Solstad den 19. Aug 2019

Første kamp etter en lang sommerferie skulle by på tøff motstand i form av unggutta på LSK 3.  Med kun et par økter før kamp, samt noen fravær som tvang fram endringer på laget var det knyttet stor spenning til hvordan vi ville matche serietoeren. Av markante endringer på lagoppstillingen tok Dennis på seg hanskene for andre gang i år, da begge våre faste keepere var utilgjengelige. Til tross for fem baklengs stod han en meget solid og overbevisende kamp, og var en av våre klart beste.

Bjørnar var tiltenkt stopperplass, ved siden av Erik, da Solstad sonet karantene for fire gule kort. Men da Alex A. kastet inn håndkleet i tolvte time ble skyvd opp på sentral midtbane sammen med Joakim. Stefan som har spilt både back og stopper, gikk da inn i midten, med Tom og Huuse på backene. Ellers fikk Mihail en fortjent sjanse fra start på høyrekant.

Tolfsen med taktikktavla, vi leker ikke fotball selv om vi spiller i 7. div!

Taktikken var som før ferien (med unntak av kampen mot Hvam), høyt press, og stå stå tøft etter bakfra. Med kula skulle vi prøve spille fotball, samtidig som vi hadde to kjappføtter som ville jakte bakrom på topp.

I første omgang fant vi aldri helt ut av plassering og avstander defensivt. Vi sprakk opp med store avstander, og der strukturen vår skulle hjelpe oss til et sterkere forsvar og poteniselt gunstige brudd, måtte heller gutta løpe ræva av seg for å tette sprekkene. Etter kun ti minutter lot vi oss utspille og LSK gikk opp i en grei ledelse.

På sidelinja stod en lettere oppgitt Tolfsen og reiv seg i de få hårtustene han hadde. Han prøvde desperat komme med justeringer, da han så som alle andre så vi ga bort for mye rom. Vi evnet dessverre ikke å finne strukturen vi ønsket og ga LSK lett spillerom. Midtveis i omgangen punkterte de med 0-2 og 0-3. Det så ut til å bli en bekkmørk start på høstsesongen. Hadde det ikke vært for god innsats, samt en stødig keeper i Dennis, hadde det vært nærmere to-sifra.

Vi hadde et par gode angrep, hvor spesielt Bjørnar fikk vist hvorfor han fikk tillit sentralt. Et par ganger drar han av en LSK spiller sentralt i banen og forserer et helt presseledd. Unøyaktighet hindrer oss fra å komme til de helt store sjansene.

Før pause, helt ut av ingenting, skulle vi få en livsviktig redusering. Vi vinner ballen da de har mye folk oppe og står høyt. En presis ball i bakrom til brusdagsbarnet Kjellemo sr. "Kjappfot en" tar med seg kula framover og kikker opp. Inne i feltet kommer "kjappfot to" i full fart. Pasning og timing på løp er bra, og Hungnes får ballen perfekt foran seg, og ekspiderer ballen i mål fra kloss hold. 1-3 og Pause.

Tolfsen forbereder pause-prat, Kevin er glad bare for å være til.

Pausepraten innebar tydeliggjøring av roller og en oppstrammer.  Kevin og Tom skulle også inn sentralt, samtidig som Joakim ble skyvd opp på topp. Reduseringen ga oss litt å jobbe med. Et lite håp.

Starten av andre omgang skulle gi oss et større håp. Vi går i strupen på dem, vinner dueller og feier dem av banen i starten. LSK så ut til å lure på hva som traff dem. På sida var Eddie(LSK's trener) plutselig veldig aktiv. Tom viser ro med ballen og vi får tid til å flytte opp backene våre også.

Mange godt oppbygde angrep fører til sjanser. Nærmest i starten er Skarnes, men deres keeper henger godt med. Like etter mottar Joakim et tidlig innlegg fra Mihail på høyrekanten. Med utmerket nærteknikk drar han seg forbi keeper og scorer. 2-3 og for alvor spenning i kampen igjen. (scoringen kan sees her: https://www.youtube.com/watch?v=3e3uJ0n8Wh8&feature=youtu.be )

De påfølgende fem minuttene roter vi det til igjen. Enkle balltap når vi er ute av balanse defensivt gir LSK nesten motorvei fram til målet vårt. De fornekter seg ikke og setter to kjappe igjen. Og plutselig ser det veldig tungt ut igjen.

Vi framstår likevel helt annerledes i andre omgang, og ser ut som et ordentlig fotballag igjen. Vi bruker ballen konstruktivt, og bygger opp mange flotte angrep. Dagens flotteste mål blir et såkalt trøstemål. Flotte kombinasjoner mellom midtbanen og venstresiden, før Joakim blir spilt opp en mot en inne i feltet. Vendingen og scoringen er prikken over i'en på et flott angrep og kan nytes her: https://www.youtube.com/watch?v=l62W47YmlRI&feature=youtu.be

Med fem minutter igjen å spille, så kom vi altså ikke nærmere.

Det stod aldri på innsatsen, men mot en god motstander som LSK3 kan vi ikke opptre som en saueflokk, slik vi gjorde i første omgang. Når vi kommer skjevt ut formasjonsmessig, som problemene vi fikk ved å være 2 mot 3 på sentral, må noen ta tak, og justere oss inn. Det skjedde ikke idag, og var kanskje det mest skuffende. For vi ser jo i andre omgang at vi er et godt fotballag vi også, men vi får lære for så og se om vi kan komme oss ut av et tilsvarende uføre tidligere neste gang.

Peer koste seg med god fotball i andre omgang.

Som Flisbyen-spiller var det helt ålreit å se på det som ble levert i andreomgang, selv om vi stort sett var utafor rekkevidde med tanke på poeng. Vi vartet opp med masse god fotball, flotte kombinasjoer, og spillere som kom til sin rett ved å få spille på det de er best på. En føler jo en lever og er vitne til noe spesielt, når en får se Kjell-Arne dure opp og ned venstrekanten, som Cafu i glansdagene.

Det var også gledelig å ha Jalal tilbake fra et nærmere halvt års skadeavbrekk. Han kom inn i andre omgang, og spillesugen som han var, var det nok en lsk-spiller på sida hans som blei både gul og blå. Gult kort rakk han også å få (Jalal altså). Godt å ha deg tilbake igjen! Spesielt med tanke på at bortekamp mot Åkrene er det neste på terminlista:)

Selv om topp to i gruppa begynner å se tungt ut, har vi nok å spille for. Selv uten opprykk kan vi levere en meget god sesong. Vi har potensielle skalper vi fortatt kan ta, samtidig som vi ikke kan ta lett på noen, skal vi hente tre-poengere også i høst.

Neste kamp er altså borte mot Åkrene. Borte mot erkerivalen er det aldri enkelt, det er f.eks. kun de som tok poeng av serieleder Hvam på våren.

Under legger jeg ved noen bilder fra kampen mot LSK3.