Kampreferat Flisbyen BK – Skjetten 2

Postet av Styret den 11. Mai 2018

Kampreferat Flisbyen BK – Skjetten 2. 09.05.18 (0-1) 1-1

Flisbyen tok tirsdag kveld i mot et sterkt Skjetten 2 lag på Lillestrøm kunstgress. Skjetten sto med full pott etter sesongens tre første kamper, mens Hesta hadde behov for å reise seg etter forrige ukes smell mot Fjellhamar.

Byen mønstret følgende lag for anledningen: Larsen i mål, Kvifte, Halstensen, Pat og Østnes i backrekka. Gullerud, Maggi og Rydje på midten, mens Sannerud, Sebastian og S.Lerdahl dannet spissrekka.

Etter en god start på sesongen fikk vi virkelig en fotballeksjon forrige uke og var fast bestemte på å reise oss igjen på hjemmebane og kjempe for poengene. Taktikken var å gå ut lavt og spille kontrollert med lite rom mellom leddene, samtidig som at vi skulle tørre og spille fotball og holde ballen i laget når vi vant den. Skjetten tok tak i kampen fra første minutt og med mange gode ballspillere og en bevegelig midtbane slet vi tungt med å komme inn i kampen. Vi blir etter hvert presset ubehagelig langt tilbake i banen og de første 30 minuttene er det stort sett kun et lag som spiller fotball. Sånt går ikke i lengden og til slutt får også Skjetten uttelling for det enorme presset. En markkryper fra 18. meter finner høyre hjørnet til Larsen som forgjeves må se ballen finne nettmaskene.

Etter målet slår Skjetten noe av på tempo, og selv om vi aldri klarer å etablere noe spill får vi bedre kontroll på kampen. På tampen av omgangen får vi også noen muligheter til gode kontringer, men dessverre er det svært lite som stemmer for oss det ebber ut i ingenting. Dommer blåser av til pause og vi går i garderoben vel vitende om at dette ikke holder til poeng, og at vi må opp flere hakk etter hvilen.

I pausen blir vi enige om at vi må være mye bedre og tøffere når det kommer til å spille av det høye førstepresset til Skjetten om vi skal lykkes, samtidig som vi må fortsette og dekke rom og følge mann når de ange løpende til Skjetten midtbanen kommer.

De neste 45 er ting mye bedre, Skjetten styrer fortsatt spillet, men vi får bedre kontroll på kampen og lykkes i større grad med å slå kontra hvor vi spesielt på høyrekanten skaper farlige sjanser selv om vi ikke får uttelling. Skjetten er heller ikke ufarlige, men en strålende Larsen for anledningen redder oss fra både 0-2 og 0-3 med glimrende involveringer. Øien og Are, som for øvrig gjorde sin første kamp for sesongen kommer inn på midten for Gullerud og Emil midtveis i omgangen og når vi med hard jobbing og kriging klarer å holde Skjetten til 0-1 når det gjenstår 10 min av kampen tar vi over kampen og begynner å gå for utlikning. Utlikningen kommer også 5 minutter før slutt, et strålende angrep av Hesta hvor vi ruller opp fra backraken, ut på kant og et perfekt innlegg fra Sebastian som finner hode til Joakim som har kommet inn for Lerdahl kun få minutter tidligere, iskaldt styrer inn 1-1. Nå er det plutselig skikkelig match i kveldsvarmen og begge lag ønsker 3 poeng. Det blir med mye kriging og dødballer på tampen og uten de alt for store sjansene i sluttminuttene ender det med poengdeling, noe vi utfra kampbilde og sjanser må være godt fornøyde med.

Vi takker Skjetten for kampen, et godt og velspillende fotballag som gir oss store problemer, spesielt de første 45. Lykke til videre i sesongen!

En stor takk til alle som kom og nøt fotball og sol med oss, det er gledelig.

Vi får en oppreisning etter forrige uke og kriger med oss et poeng mot et godt Skjetten lag, god lagmoral gutter! Neste uke tar vi turen til nyopprykkede Bjerke som har hatt en forrykende start på sesongen, her må vi igjen gå i krigen og kjempe for poengene, men det er vi mer en gode nok til når hode er på riktig plass. Vi gleder oss!