Kampreferat Flisbyen BK – Gjelleråsen 2
                                       2-1
                                      (1-0)
Hesta tok tirsdag kveld i mot Gjelleråsen 2 til kamp på Lillestrøm kunstgress.

Vi kom fra et sviende og pinlig nederlag fra forrige runde hvor vi ble hardt straffet av et Aurskog lag som ikke ga seg før vi hadde plukket hele seks baller ut av nettet. En forferdelig kamp av oss hvor vi taper 6-2. Gjelleråsen på sin side kom fra en meget sterk 4-2 seier over den overlegne tabell ener Fjellhamar, hvor de påførte serielederen årets første tap!

På forhånd måtte man kunne GIF en klar favoritt gitt formkurve og resultater til tross for at vi faktisk var tabellnaboer. Med vårsesongens møte friskt i minnet var vi klar over at dette kom til å bli en kamp hvor vi ikke kom til å styre spillet, ei heller ha ballen mye i laget. Her var det kun en ting som gjaldt for vår del, brette opp ermene, løpe til krampen tar oss og krige i hver eneste duell. Og for en jobb vi legger ned de første 45. GIF kommer ut i hundre og de første ti minuttene er vi litt sjokkert over tempo og blir løpende mye i mellom og presset dypt. Det smeller en ball i tverrligger bak Morten Larsen men bortsett fra langskuddet i metallet klarer vi å ri av stormen, med 190 i snittpuls.

GIF fortsetter og styre spillet og er ekstremt ballbesittende, mens vi fokuserer på kontringer og dødballer, og etter 13. minutter klarer vi å utnytte en grov feil hos GIF keeper og forsvaret, vi står høyt og låser av etter en dødball da vi vet at GIF på død og liv skal spille seg ut av den bakre fireren, Stian Lerdahl er både god og våken i det keeper og stopper kløner det til seg imellom, snapper opp ballen og avslutter på herlig vis under hardt press. Stang inn, en deilig og livsviktig scoring. Etter scoringen får vi ordentlig troa på det og selv om vi svært sjeldent får låne ballen kjemper vi som løver og holder GIF unna de store sjansene.

I garderoben i pausen ligger fokuset på at vi må fortsette å ligge konsentrert i midten, holde fokus, fortsette å kjempe for hver eneste første og andreball samt prøve å spille ballen litt mer i backfireren før vi slår den lange.

GIF kommer som forventet ut i hundre også i andre omgang og presser oss umiddelbart godt inn på egen banehalvdel. Til tross for høyt press og et ekstremt ballinnhav fra GIF`s side føler vi likevel at vi har noe mer kontroll på kampen i starten av andre omgang, vi er fysisk sterkere og har få problemer med å få rensket unna i boksen. Vi er også flinkere til å kjøre kontringer og man sitter med en følelse av at vi er mye farligere når vi først kommer i posisjon enn det GIF er. Det skjer ikke veldig mye annet enn balltrilling og noen dødballer før kveldens andre mål skal komme, og denne gangen er det bortelaget som utnytter en grov feil. Pat roter det til når han bør klarere, men velger å prøve på en tofotsfinte, vi klarer ikke å få klarert ballen Michael Borgen får skutt fra 18 meter uten at Larsen klarer å få nok av hånda på den og ballen lurer seg inn i nettveggen. 1-1, og ingen kan si at det ikke er fortjent, men like vel bittert.

Men så, kun to minutter etterpå får Hesta corner, Magnus Byström Lie svinger den inn i feltet, det blir mye klabb og babb foran keeper, vi avslutter både en og to ganger før Andreas Sannerud til slutt smeller ballen i nettet bak en utspilt keeper, vi svarer umiddelbart, den var deilig og ikke minst ekstremt viktig! Resten av kampen snører vi igjen sekken, gjør mange riktige valg i viktige dueller og bortsett fra en sjanse vi slipper til helt på overtid har vi overraskende bra kontroll de siste femten og drar i land nok en tre-poenger og klatrer opp til en solid fjerde plass på tabellen igjen!

Vi takker GIF for kampen, et veldig godt og fintspillende lag som helt klart kjører kampen, lykke til videre! Takk til alle som møtte opp for å støtte oss, på kvelder som dette trenger man all energi man kan få, og det er ekstremt deilig å klare å ro i land en 2-1 seier for dere!