Lokalbidraget 2019 - takk til alle som ga oss sin stemme!

Postet av Flisbyen Ballklubb den 22. Nov 2019


Tirsdag 12.11 delte LillestrømBanken ut over 3 millioner kroner til lokale foreninger, 6 stipend til unge talenter og pris for årets ildsjel 2019. Nærmere 400 representanter fra 104 forskjellige lag og foreninger fylte salen på Lillestrøm Kultursenter denne kvelden. Det var duket for årets gavegalla 2019 - hvor utdelingen av Lokalbidraget og #heierpå-stipend stod på menyen. Nicolay Ramm styrte showet som konferansier, sammen med adm. banksjef Siri Berggreen. 

Flisbyen BK mottok 64.424 kr som denne gang skal gå til å legge nytt tak på BrakkeBy1 etter flere lekkasjer sist vinter. Vi ønsker å takke alle som har stemt på oss - dette er en viktig inntekt for en liten klubb! Takk også til LillestrømBanken som gjør dette mulig, vi er evig takknemlige!

Hilsen Flisbyen BK
- din kameratNy dommer i Flisbyen BK!

Postet av Flisbyen Ballklubb den 20. Mar 2018

Christoffer Nordal Nøst (16) debuterte både som rekruttdommer for 11er og som dommer for Flisbyen BK lørdag 17. mars. Kampen ble spilt i klassen J14 mellom Rælingen FK og Lørenskog IF.

Christoffer deltok på rekruttdommerkurs gjennom Flisbyen i 2017, men dømte ut sesongen for moderklubben Rælingen FK etter en avtale med klubben.

Flisbyen er glade for å ha fått en ung og ivrig dommer inn i klubben og vi ønsker Christoffer velkommen til Hesta!Ny mann i trenerteamet til vårt A-lag!

Postet av Flisbyen Ballklubb den 15. Jan 2018

Vi er nå godt fornøyde med å kunne ønske Erlend Røed velkommen inn i trenerteamet.

Han vil danne trenerteam sammen med Frank Grønlund.

Vi tok en prat med Erlend og stilte ham noen spørsmål rundt sesongen 2018.

- Fortell litt om din bakgrunn fra fotballen, som spiller og trener.

Spilte aldersbestemt i Fet og fortsatte over i senior og A-laget. Har vært med der i 3. og 4. divisjon frem til jeg meldte overgang til Flisbyen på slutten av 90-tallet. Har vært litt med oldboys-gutta her de to siste sesongene. Har hatt trenerverv i ungdomsavdelingen til LSK de siste årene.
 

- Hvorfor valgte du å takke ja til Flisbyen?
Flisbyen var enkelt å takke ja til. For det første er det en ære å bli spurt. Vet det er mange veldig bra spillere her, en herlig utfordring og personlig utvikling. Det er i tillegg en måte å gi noe tilbake for all den innsatsen Møller`n med flere legger inn.

- Hvilke ambisjoner har du for året 2018?

  • Vi skal høyere på tabellen enn i fjor. Den spillergruppen som er nå er helt klart bra nok til å kjempe i toppen av divisjonen.
  • Få folk til å kjenne sin besøkelsestid på hjemmekampene.
  • Få til en offensiv og morsom fotball.


- Hva vet du om årets 5. divisjon og hvilke lag vil du trekke frem som de største konkurrentene?
Skal bli en spennende sesong. Tror både A/F, Gjerdrum, Leirsund og Fjellhamar vil være med å kjempe der oppe og da fortrinnsvis sammen med oss. LIF 2 er jo helt klart også et lag som kan bli veldig sterke hvis de vil.

 

- Hva kan Flisbyen forvente at deg som leder og type? Flisbyen får en trener som er inkluderende, engasjert og har et drivende ønske om at vi skal utvikle oss på hver trening. Er lite selvhøytidelig, positiv og sosial.

- Avslutningsvis; hvor vil du at årets bottur skal gå? Siden Amsterdam allerede har blitt besøkt; Barcelona.

Vi ser frem til å ta fatt på sesongen 2018, og håper dette skal bli et morsomt år. FORZA Byen!

 

Vi vil også takke Stein Dyrseth for jobben han har gjort på trenersiden for FBK. 
Kampreferat: Løvenstad - Flisbyen 2 7-3(4-2)

Postet av Flisbyen Ballklubb den 13. Okt 2017

I årets siste kamp tok Flisbyen B den korte turen over elva og opp til Sandbekken for å gjeste det som allerede var seriemester Løvenstad. Vi benytter anledningen til å gratulere ung-gutta på Løvenstad med en velfortjent førsteplass og opprykk. Oppladningen til kampen bar også preg av deres prestasjon da Flisbyens oppvarming på kort varsel ble kortet ned med 10 minutter i anledning prisutdeling til Løvenstad fra kretsen. Vi hadde et lite håp om å få være med på bildene som ble tatt, men dyktige grafikere klarte fjerne alt som tydeligvis ikke hørte med. Neste år får vi i verste fall gjøre som c-laget og kjøpe vår egen pokal, og ta våre egne bilder!


                                                                     Laget og troppen vi stilte med.

Med bakgrunn i et sviende 0-8 tap i vårsesongen valgte vi starte i en lav 4-4-2-formasjon. Med 2 kjappføtter på topp. Vi var heldige og fikk låne Kristoffer fra jr-laget, da vi hadde litt stopper-manko. Dennis valgte også å starte på benken og slippe til Kristian, som virkelig har funnet formen i år. Med han og Dennis har vi to gode keepere og det er langt ifra deres feil at vi ikke kom høyere på tabellen. 

Kampen starte med mye ball for Løvenstad, noe som skulle gjelde kampen ut. Vi ventet stort sett på egen banehalvdel og prøvde å nekte de innpass i de farligste rommene. Vi var på forhånd klar over at de hadde en rask venstrekant, men det tok dessverre ikke lang tid før han viste seg fram. Han kom seg fri på sida si og fik slått perfekt inn foran kassa, der det kommer en Løvenstad-spiller inn fra motsatt side og får verdens enkleste jobb med å sette ballen i mål. 0-1. 

Det skulle imidlertid ikke bli noen reprise av nedsablinga i første møte. Ikke lang tid etterpå vinner Solstad ballen gunstig på midten.  Med et gedigent bakrom starter både Hungens og Joakim på hver sin side. Solstad trer igjennom Joakim med en stikker, og den gamle ringreven viser at det fortsatt er fart i kroppen. Han parkerer stopperen deres og kommer på ballen før keeper. På første touch setter han ballen i nota og lagene er like langt. 1-1 og en vitamininnsprøytning for de hvite. 


             

                                                   

                                 Assistenttrener Joakim ble vår toppscorer, og var kun et par mål                                                                                                      unna å bli toppscorer i 7. divisjon.
Selv om det denne gangen blei langt jevnere resultatmessig var det fortsatt ingen tvil om at Løvenstad var et bedre lag. Vi blei trykt tilbake og var avhengige av mange gode involveringer av forsvaret vårt, samt et par spektakulære redninger av Kristian, for å holde Løvenstad unna. Kristian pådro dessverre en skade i første omgang, som gjorde at laglederen noe motvillig måtte i aksjon.  Det var synd for Kristian og synd for laget, da han hadde kommet veldig godt igang. Heldigvis har vi to gode keepere. 

Dennis sin skepsis til å gå ut på matta var ikke ubegrunnet og han skulle få nok å henge fingrene i. Det starta med at Beer havna i en mølje-situasjon på vår høyreside. Mange mann var involvert, og mye kraft og innsats ble lagt i forsøket på å erobre og ta kontroll over ballen. Dette endte med at dommeren blåste frispark til Løvenstad, skrått utenfor vår sekstenmeter. Som tidligere Løvenstad gutt fra en tidligere generasjon gikk det en kule varmt for Beer. Det som kan karakteriseres som "verdens snilleste gutt" havnet i håndgemeng. Håndgemeng er ikke noe uvanlig fenomen på Skjetten, og Skarnes oppfattet således raskt hva som skjedde og kom til unnsetning. Han trakk Beer unna noe som egentlig var en ganske udramatisk situasjon.  Frisparket blir slått på mål, og med mye folk mellom ball og keeper sniker den seg inn. 1-2. 


                                                

                                       Espen Beer havnet i uskyldig håndgemeng forut for 1-2 målet.


Etter at Løvenstad på ny gikk opp i ledelsen handlet det meste om dem. Vi sleit med å få brukt farta vi hadde på topp, da klareringene og pasningene sjeldent var lange nok. Løvenstad gikk opp i både 1-3 og 1-4, blant annet på et korrekt idømt straffespark. 

Mot slutten av omgangen får vi en corner. Løvenstad stanger unna, men Solstad er først på andreballen. Kjellemo, som slo corneren, har kommet seg ut fra offiside-posisjon og viser at han vil ha ballen mellom "back og stopper".  Han får tid til å kikke opp og "chipper" ballen til doffen (Kristoffer). Doffen kliner til, men presser ballen ned og skyter nesten hull i keeperen deres. En deilig redusering til 2-4.                                                  

                                  "Doffen" spilte en god kamp og scoret i sin første kamp for Flisbyen BI pausen er det ikke så mye å si. Vi gir det vi har og er tålelig fornøyde med kampen sålangt, da vi erkjenner at vi møter et bedre lag. Gledelig var det at vi har scora to mål og har skapt litt, mot et lag vi vel ikke skapte en kvalifisert målsjanse mot på vårparten. 

I andre omgang dukker Hawaii-fotballen opp igjen. Det blir tidvis lite spill igjennom midtbanen fra begge lag. Øyvind, som var en bauta bak i vårsesongen, har vært skadeplaga på høsten og så seg nødt til å kaste inn håndkleet utover i andre omgang. Løvenstad skaper noe, men det gjør jammen meg vi også. Vår eneste scoring i andre omgang kommer etter at kapteinen vår, Kevin, vinner ballen veldig høyt. Ballen ramler ned hos Hungnes som er presis i avslutningen og hamrer inn vårt tredje. 

Løvenstad scorer 3 i andre omgang og kampen blei spennende igjen. Likefullt er det positive ting og ta med seg i sesongavslutningen. Dennis får også sin straffe-revansj da han redder et straffespark fra deres topp-scorer i andre omgang.  Samtidig får vi nok en gang en bekreftelse på at vi har ting å jobbe med fram mot neste sesong, om livet i 7. divisjon skal bli litt lystigere enn hva det var i år. Ihvertfall resultatmessig. :) 

Det hører også med til kampreferatet at Kjellemo, som til å være Kjellemo også har vært "verdens snilleste gutt" i år, blei utvist etter kampslutt. Hovedpersonen selv beskriver hendelsen som at han takket dommeren for kampen og sindig uttrykte at "dette var ikke bra". Dette resulterte i hans andre gule for dagen, og karantene i første seriekamp neste år. Dette virket noe strengt og unødvendig fra dommers side, uten at vi skal lage noe spetakkel ut av det. 


                  Det blei både assist, og et noe strengt rødt kort, på mannen som prioriterte lagkamerater og                                                                         sesongavslutning, framfor dessert i barnedåp. Som hovedtrener for Flisbyen B vil jeg takke gutta for sesongen. Vi er en godt voksen, og litt røslig gjeng. Ihvertfall i seniorfotball-sammenheng. Dette merkes på kondisjonen og treningsoppmøte dagen etter kamp. Likefullt har treningsoppmøte bedret seg på høsten - det er gledelig. VI har klart å stille både lag og tropp til hver kamp - det er gledelig. Vi har fått låne keeper og stopper fra jr-laget i et par tilfeller - det takker vi for. Vi samarbeider med de andre Flsibyen-lagene for å kunne ha best mulige treninger for alle. Det skaper forutsigbarhet i trenings-hverdagen. 

Vi har hatt vår del motgang i form av resultater i år, det er det ikke til å legge skjul på. Så får vi sammen evaluere hva som må endres, om vi ønsker å prestere bedre neste år. For selv om vi ikke blir noe yngre er det et stort potensiale i spillergruppa. Ihvertfall større enn det som har blitt vist i år. Jeg håper samtlige fortsetter og vil være en del av "neste år". Jeg, personlig, setter stor pris på å være en del av Flisbyen B. Per idag har jeg vanskelig å se for meg et (godt) liv uten. det tilfører noe viktig til livet mitt. Ikke bare selve treninga og fotballen, men kameratskapet, fellesskapet og tilhørigheten. Som Høyem så kort og konsist oppsummerte det etter årets beste kamp, mot Bjerke 2 (4-3): "Takk!". Takk til alle som er en del av klubben. Og en spesiell takk til alle som er en del av Flisbyen B. 

                                                    

                                                     

                                                                          Hovedtrener, Flisbyen B.


   Kampreferat: Flisbyen2 - Eidsvold2 3-3 (1-3)

Postet av Flisbyen Ballklubb den 9. Sep 2017

Vi tok imot laget fra grunnlovsbygda hjemme på kunstgresset vårt i skikkelig høstvær. Regn, grått og kjølig. Været skremte imidlertid ikke bort alle, da et knippe Flisbyen-jenter, og noen skadde Flisbyen-karer, overvar det som skulle bli en jevn batalje. Eidsvold 2 stilte med et tilnærmet jr-lag, bortsett fra et par ringrever på topp. Flisbyen stilte med følgende lag: (Pluss Øyvind som ubenytta, småskada superreserve)


Vi trøkket til fra start, vant dueller og tok initiativet fra start. Det tok heller ikke lang tid før vi fikk lønn for strevet. Vi spiller oss opp på venstre sida, hvor Huuse finner Jalal. Inne i seksten møter Hungnes og får ballen. Han kjører karusell med et par mann, før han uselvisk finner Iqbal, som har kommet inn fra motsatt. Iqbal nøler ikke, men klemmer til på direkte og får et godt treff. Fra 10-12 meter suser ballen i nettet og gir byen en drømmeåpning. 1-0.


                                                     

                        Iqbal ga byen ledelsen 1-0 etter et flott oppbygd angrep og en god avslutning.


Men hvor lenge var Adam i paradis? -Knapt en minutt. Eidsvold svarte umiddelbart. Vi blei et enkelt offer for enkel fotball. En lang ball opp på ene spissen deres, som stusser pent i bakrom. Vi faller ikke tidlig nok av og den andre spissen er igjennom. Alene med Kristian gjør han ingen feil og det er balanse i regnskapet igjen.1-1.

Dette var stort sett slik Eidsvold angrep resten av kampen. Samtidig som de hadde en god og rask venstrekant. Offensivt hadde vi ganske store rom å boltre oss i. Vi fikk spille oss ut bakfra stort sett hver gang, uten nevneverdig press. Eidvold var derimot gode til å forsvare seg på den siste tredjedelen og det er jo som kjent der målet står. Hos oss var det derimot alle mann til pumpene hver gang den lange kom. Og selv om Tolfsen kom ned for å hjelpe stopperne var tankspissen deres vanskelig å få has på. 

Forskjellen på dyktighet på de siste tredjedelene gjorde at Eidsvold gikk til pause med en 3-1 ledelse. Dette opplevdes frustrerende, da vi følte vi ihvertfall burde være fullt på høyde med de. Urettferdig var det dog ikke. Vi flyttet ned Joakim som stopper i pausen, for å tilføre fart og duellstyrke, som forhåpentligvis kunne gi oss bedre kontroll på spissparet deres. 

Vi kjørte på fra start i andre omgang også. Og som i første skulle vi få en tidlig scoring. Vi vinner en corner, som Hungnes slår på første. Ballen seiler over hodet på Solstad, og inn i en uheldig EIdsvold-spiller som lager selvmål. Litt flaks, men viktig for kampen. 2-3.


                                                            

                                                              Hungnes stod for alle assistene idag (3).


Vi fik litt bedre kontroll defensivt. Likevel hadde Eidsvold noen store sjanser i andre omgang  også. En tvilsom annullering for offside, og noen gode involveringer av Kristian, holde oss inne i kampen. Vi sleit også i andre omgang med å skape store sjanser. Og det måtte nok en Hungnes-corner til for at vi skulle finne nettmaskene. Men denne gangen var ikke flaks en faktor.

Corneren slås mot første stolpe. Der venter mål-sniken Høyem. Med et akrobatisk saksespark, fra en av banens tyngste aktører, utlikner han for byen. Hvordan han klarte å oppheve tyngdekraften i det gitte tidsrom er uvisst. At han i det hele tatt prøvde kan anses som galskap. Men så var det kanskje litt galskap som måtte til også.3-3


                                                 

                     Vi gratulerer Høyem med 30-årsdagen (09.09) og takker for den spektakulære scoringen. 


Byen kjørte på helt til "the bitter end", men på tross av noen fine kombinasjoner på begge kantene, blei vi litt for tannløse. Eidsvold fikk en stor sjanse på slutten, men Kristian var tidlig ute og gjorde seg stor, og sikra således et poeng for byen. 

Uavgjort føles ikke så ille etter å ha ligget under 1-3, da vi spiller oss litt opp i andre omgang. Vi spilte noen jevne kamper på våren, hvor alt endte med tap. I høst har tapt på tampen mot Kløfta, vinni på slutten mot Bjerke og nå spilt uavgjort mot Eidsvold. Det må kunne sies å være framgang.

På mandag venter Åkrene borte. Vi satser på å ta våre første bortepoeng på potet-jordet deres. Det skal ihvertfall ikke stå på motivasjonen! 

PS: Spillerne kåret disse 4 til de hvites beste i kampen: