Kampreferat: Borgen - Flisbyen B 6-3 (4-1)

Postet av Flisbyen Ballklubb den 3. Sep 2017

Det var duket for bortekamp mot tabelltoer Borgen. Mange poeng og plasser skilte lagene på tabellen, men det var en optimistisk gjeng som tok turen til Nordkisa stadion. Thrilleren mot Bjerke 2 i forrige kamp, som endte med seier, hadde gitt oss selvtillit. Vi hadde planlagt å gå ut med det samme høye presset i et forsøk på å stresse motstanderen og få gunstige brudd.

Med lite nytt på agendaen var vi rekordtidlig ute av garderoben, og fikk god tid til å varme opp gamle skrotter. Kun minutter før kampstart kom det en skikkelig byge og de hvite Flisbyen-draktene satt som klistra til øl-mager, og litt mindre øl-mager. Søkkvåte var vi intetanende om at den virkelige kalddusjen ennå var i vente. Borgen tok avspark, og før en hvit skulle få kjenne på dagens matchball, lå den i nettet. En lang ball fra sentralt i banen blei slått i bakrom på vingen deres. Vi falt ikke av tidlig nok, og han fikk skjære inn mot mål. For så å slå 45 grader ut til en umarkert Borgen-spiller. 0-1.

Lite stemte for Byen den første halvtimen. Presset vårt var ikke samla nok og vi ga bort rom på midtbanen, som de koste seg med. Vi falt ned og blei lave, men selv ikke da klarte vi å være tett nok oppi motspiller. Vi blei løpende mye unødvendig, da kollektivet feilet. Etter halvtimen spilt viste lys-tavla 4-0 til Borgen.

Nok engang skal gutta ha ære for at de ikke gir opp. Det siste kvarteret hever vi oss, og begynner ha litt ball i laget. Lengst framme var det tunge arbeidsvilkår, da midtbanen sleit med å komme etter. Lengst framme gjorde Hungnes en god jobb med å holde i kula, og ta med seg vingene. Vi jobbet oss lengre opp i banen og fikk noen død-baller.

Fire minutter før pause fikk vi et lite plaster på såret. Vi får frispark sentralt inne på deres banehalvdel. Tolfsen slår mot bakre, der Joakim har tatt turen opp fra midtstopper-plass. Han Svever høyt, og klarer styre kula i motsatt hjørne. 1-4.

I pausen handlet det om å fortsette der vi slapp. Håpet om å komme inn i kampen igjen var ikke helt borte, men vi måtte uansett vinne andre omgangen, så det blei målet.

Håpet om å kjempe oss inn i kampen igjen brast i løpet av fem minutter. Da hadde Borgen vært frampå på to død-baller. hvor vi var alt for passive. 1-6.

Bortsett fra disse scoringene leverer vi en god andre omgang. Huuse og Kevin fikk god kontroll på vingene deres, som herja i første halvdel av førsteomgang. Likeså hadde Joakim og Bjørnar kontroll sentralt bak, og Anders viste at han er i form, da han kom inn på stopperplass. Kristian og Dennis spilte hver sin omgang i mål, og ingen av de kan klandres nevneverdig for baklengsmåla.

Med tjue minutter igjen på klokka skulle Flisbyen få nok et trøstemål. Nok engang på død-ball, nok engang på hodet, og nok engang Joakim. 2-6.

Tre minutter seinere viser samme mann at han ikke bare er god på hodet. Fra egen banehalvdel setter han fart med ballen. Selv sier han at han forserte og dro av 5-6 mann. Han kom seg ihvertfall innenfor sekstenmeteren, med litt skrå vinkel til mål. Det gjorde ingenting da avslutninga var hard og godt plassert. 3-6.

Med sitt hat-trick ble Joakim kåret til vår beste av spillerne.

Den siste delen av kampen blei det litt texas. Vi risikerte litt mer for å få enda en scoring, noe som også ga Borgen et par feite muligheter.  Flere scoringer blei det ikke, og det endte med en velfortjent seier til Borgen. Vi meldte oss ikke på i kampen før den var avgjort. Likevel skal gutta ha kred for å fullføre og levere 60 minutter med fotball vi kan være bekjent av.