Kampreferat: Flisbyen2 - Eidsvold2 3-3 (1-3)

Postet av Flisbyen Ballklubb den 9. Sep 2017

Vi tok imot laget fra grunnlovsbygda hjemme på kunstgresset vårt i skikkelig høstvær. Regn, grått og kjølig. Været skremte imidlertid ikke bort alle, da et knippe Flisbyen-jenter, og noen skadde Flisbyen-karer, overvar det som skulle bli en jevn batalje. Eidsvold 2 stilte med et tilnærmet jr-lag, bortsett fra et par ringrever på topp. Flisbyen stilte med følgende lag: (Pluss Øyvind som ubenytta, småskada superreserve)

Vi trøkket til fra start, vant dueller og tok initiativet fra start. Det tok heller ikke lang tid før vi fikk lønn for strevet. Vi spiller oss opp på venstre sida, hvor Huuse finner Jalal. Inne i seksten møter Hungnes og får ballen. Han kjører karusell med et par mann, før han uselvisk finner Iqbal, som har kommet inn fra motsatt. Iqbal nøler ikke, men klemmer til på direkte og får et godt treff. Fra 10-12 meter suser ballen i nettet og gir byen en drømmeåpning. 1-0.

Iqbal ga byen ledelsen 1-0 etter et flott oppbygd angrep og en god avslutning.

Men hvor lenge var Adam i paradis? -Knapt en minutt. Eidsvold svarte umiddelbart. Vi blei et enkelt offer for enkel fotball. En lang ball opp på ene spissen deres, som stusser pent i bakrom. Vi faller ikke tidlig nok av og den andre spissen er igjennom. Alene med Kristian gjør han ingen feil og det er balanse i regnskapet igjen.1-1.

Dette var stort sett slik Eidsvold angrep resten av kampen. Samtidig som de hadde en god og rask venstrekant. Offensivt hadde vi ganske store rom å boltre oss i. Vi fikk spille oss ut bakfra stort sett hver gang, uten nevneverdig press. Eidvold var derimot gode til å forsvare seg på den siste tredjedelen og det er jo som kjent der målet står. Hos oss var det derimot alle mann til pumpene hver gang den lange kom. Og selv om Tolfsen kom ned for å hjelpe stopperne var tankspissen deres vanskelig å få has på.

Forskjellen på dyktighet på de siste tredjedelene gjorde at Eidsvold gikk til pause med en 3-1 ledelse. Dette opplevdes frustrerende, da vi følte vi ihvertfall burde være fullt på høyde med de. Urettferdig var det dog ikke. Vi flyttet ned Joakim som stopper i pausen, for å tilføre fart og duellstyrke, som forhåpentligvis kunne gi oss bedre kontroll på spissparet deres.

Vi kjørte på fra start i andre omgang også. Og som i første skulle vi få en tidlig scoring. Vi vinner en corner, som Hungnes slår på første. Ballen seiler over hodet på Solstad, og inn i en uheldig EIdsvold-spiller som lager selvmål. Litt flaks, men viktig for kampen. 2-3.

Hungnes stod for alle assistene idag (3).

Vi fik litt bedre kontroll defensivt. Likevel hadde Eidsvold noen store sjanser i andre omgang  også. En tvilsom annullering for offside, og noen gode involveringer av Kristian, holde oss inne i kampen. Vi sleit også i andre omgang med å skape store sjanser. Og det måtte nok en Hungnes-corner til for at vi skulle finne nettmaskene. Men denne gangen var ikke flaks en faktor.

Corneren slås mot første stolpe. Der venter mål-sniken Høyem. Med et akrobatisk saksespark, fra en av banens tyngste aktører, utlikner han for byen. Hvordan han klarte å oppheve tyngdekraften i det gitte tidsrom er uvisst. At han i det hele tatt prøvde kan anses som galskap. Men så var det kanskje litt galskap som måtte til også.3-3

Vi gratulerer Høyem med 30-årsdagen (09.09) og takker for den spektakulære scoringen.

Byen kjørte på helt til "the bitter end", men på tross av noen fine kombinasjoner på begge kantene, blei vi litt for tannløse. Eidsvold fikk en stor sjanse på slutten, men Kristian var tidlig ute og gjorde seg stor, og sikra således et poeng for byen.

Uavgjort føles ikke så ille etter å ha ligget under 1-3, da vi spiller oss litt opp i andre omgang. Vi spilte noen jevne kamper på våren, hvor alt endte med tap. I høst har tapt på tampen mot Kløfta, vinni på slutten mot Bjerke og nå spilt uavgjort mot Eidsvold. Det må kunne sies å være framgang.

På mandag venter Åkrene borte. Vi satser på å ta våre første bortepoeng på potet-jordet deres. Det skal ihvertfall ikke stå på motivasjonen!

PS: Spillerne kåret disse 4 til de hvites beste i kampen: