Kampreferat Gjerdrum 2 – Flisbyen

Postet av Flisbyen Ballklubb den 7. Apr 2017

Kampreferat Gjerdrum 2 – Flisbyen 3-2 (2-1) 06.04.17

Hesta tok turen ut til ASK kunstgress torsdag kveld for å serieåpne borte mot Gjerdrum. Vi hadde en målsetning om å serieåpne som i fjor, hvor vi feide Nannestad av banen med 1-11, men slike skulle det så absolutt ikke gå!

Vi starter kampen relativt solid og kommer også til en del store sjanser, Gjerdrum står høyt og vi utnytter bakrommet godt, men dessverre uten en forløsende scoring. Etter hvert falle vi litt for langt ned i banen og Gjerdrum får veldig mye tid til å trille ball og styre spillet uten at vi kommer ordentlig opp i ballfører. Frustrasjonen sprer seg gradvis innad blant Hesta noe som fører til at vi gir bort unødvendige frispark. Og er det noe vi slet med i fjorårs sesongen var det definitivt defensiv dødball, og jammen er det ikke sånn årets først baklengs også kommer. En lang ball blir svingt inn i sekstenmeter hvor PC tilsynelatende har kontroll, men dessverre bokser ballen rett i kroppen på Østnes og ballen triller selvfølgelig pent og pyntelig inn i nettet. 1-0 Gjerdrum.

Gjerdrum fortsetter å styre kampen og 15 minutter senere sitter scoring nummer to. Nok en gang er det en klarering som treffer en flisbyen spiller, ballen havner naturlig nok hos en gul mann som får vendt opp og skutt via vår nye kaptein Even. Kula sniker seg inn helt nede i venstre hjørnet for PC. 2-0 og da er vi langt unna den opprinnelige planen om festfotball og 3 poeng.

Helt på tampen av 1. omgang kommer det heldigvis en redusering for Byen. Christian Appel blir spilt nydelig igjennom alene med keeper og er iskald når han får sjansen. Ballen plasseres helt nede ved venstre stolperot og håpet blir tent igjen til pause for Flisbyen.

2. omgang starter dessverre på verst tenkelig måte, en corner blir slått inn på bakre stolpe hvor en Gjerdrum spiller får stå helt mutters alene og «nikke» ballen i buret bak PC, 3-1 og ikke akkurat den boosten vi trengte på omgangen. Etter hvert som klokka går får vi mer og mer initiativ i matchen, vi står høyere, tør å spille kula og klarer og holde ballen mye bedre i laget. Vi skaper også en del store målsjanser og det er KUN uflaks som gjør at ballen ikke finner nettmaskene. Maggi har en ball i tverligger hvor keeper er helt borte, Steinlein har en heading på bakerste som går ned i bakken og spretter over mål.. Det vil seg virkelig ikke for hesta. Men så er Maggi på farta igjen, smeller ballen i treverket nok en gang, men denne gangen er combackkid Anders Eriksen på riktig sted til riktig tid og setter 3-2.

Nå tar Byen helt over kampen og det presses virkelig på for en utlikning, det skapes et par farligheter og noen dødballer men dessverre blir ting litt for upresist og vi klarer ikke skape de helt store sjansene. Dermed ebber det ut i en 3-2 seier til hjemmelaget og vi går på et forsmedelig tap i serieåpningen.

Vi takker Gjerdrum for kampen og ønsker de lykke til videre i sesongen, samtidig takker vi alle dere som kom for å støtte oss. I tykt og tynt er det noe som heter, denne gangen var det fryktelig tynt, men vi satser på en sterkere hjemme åpning tirsdag 18.4.17 når vi tar i mot Rømskog til dyst.
Nå tar vi påskeferie og prøver å glemme denne matchen, så sees vi igjen etter høytiden med masse godt mot og nye krefter.