Kampreferat Flisbyen BK – Rømskog/Setskog Senior Fotball

1-1 (0-0)

18.04.17

Flisbyen tok i mot Rømskog til årets første hjemmekamp tirsdag kveld, i strålende solskinn på Lillestrøm kunstgress. Hesta som hadde ladet godt opp med afterski, Jäger, øl, Jägerbombs, irish og mye annet godt i glasset i påsken stilte som vanlig opp til match fulle av pågangsmot og skralle kropper (bortsett fra Kenneth Østnes selvfølgelig).
Kampen kommer godt i gang i solskinnet og det er tydelig at det er to lag som begge ønsker å spille fotball med ballen på bakken. Kampen er tett og jevn og det skapes sjanser begge veier uten at noen klarer å skaffe seg helt overtaket i kampen. Byen skaper mye når spillet blir brettet ut på kant, men kvaliteten på den siste biten blir for dårlig og vi klarer aldri å sette ballen i nettet. Rømskog anført av sin venstrekant skaper også trøbbel for byen, og vi blir nødt til å gi bort en god dose dødballer for å stoppe potensielt farlige situasjoner. Rømskog treffer også treverket ved en anledning, et godt plassert frispark treffer utsiden av stolpen og Flisbyen for klarert kula. 1. omgang er tett og jevn og lagene går til pause med 0-0, noe som må sies å være et helt greit resultat utfra tingenes tilstand.
2. omgang starter med mye av det samme som i første, begge lag prøver å spille god fotball, med ballen på bakken og det er jevnt og tett. Så, etter 58 minutter krommer Christian Appelqvist nakken og legger ut i full galopp, Magnus Byström Lie stikker en herlig gjennombruddspasning som finner Appelqvist. Sikker som banken setter Appel årets andre scoring og Hesta leder 1-0. Etter scoringen fortsetter Byen å presse og Even Iversen har en heading i tverrligger på corner som keeper er sjanseløs på, men ballen spretter ikke Byens vei og Rømskog får klarert. Etter 65 minutter begynner påskekosen å tynge Hesta ordentlig. Vi mister kontrollen på midtbanen og blir presset dypt ned i egen sone, og Rømskog får komme enkelt til innlegg gang på gang. Etter 75 minutter kommer scoringen, etter utallige cornere og innlegg klarer vi ikke å få rensket unna og en Rømskog spiller får stå merkelig alene inne i boksen og stanger inn utlikningen. Rømskog fortsetter å kjøre matchen og spesielt venstrekanten må være avholds for makan til løping har ikke undertegnede sett i 5. divisjon før. Sånt blir det fort trøbbel av og Byen har mer enn nok med å holde i tøylene. Heldigvis forvarer vi oss godt i egen 16, og når klokka nærmer seg 90 klarer vi å omstille oss og kommer lengre opp i banen. Med litt flaks kunne vi helt på tampen stukket av med alle tre poengene, men sånn som kampen ble skal vi si oss godt fornøyde med 1-1 og poengdeling mot et løpssterkt Rømskog.
Vi takker alle som tok turen til kunstgresset for støtten! Vi ønsker også Rømskog lykke til videre i årets 5. divisjon.