Kampreferat Flisbyen B - Sand 6-2 (3-1)

Postet av Flisbyen Ballklubb den 30. Jul 2017

Etter å ha fått en fotballeksjon av serieleder Løvenstad forrige uke var det duket for skikkelig bunnoppgjør da Sand gjestet oss i siste kamp før ferien. De var det eneste laget bak oss på tabellen med kun en fattigslig seier. Og den var selvfølgelig mot oss, i første serierunde. Revansjelysten var stor før gjensynet med tabelljumboen. Samtidig visste vi også at kun seier ville være godt nok om vi skal ha mulighet til å holde oss i 7. divisjon. Lag-uttaket til "Byen" bøy på endringer da assistenttrener Joakim skøyv Solstad ned på back, med manglende løpskraft som begrunnelse. Toppscoreren vår var heller ikke snauere enn å sette seg selv ned som indreløper. Hungnes fikk tillit på topp fra start, da det skadeplagede hurtigtoget hadde hadde vist stigende form i de seneste kampene. 

Flisbyen tok tak i kampen fra start. Vi styrte spillet og hadde mest ball. Vi spilte med ro, og satte opp angrep ved å spille mye via midtbanen, slik vi ønsker. Aggressivt press gjorde at Sand fikk dårlig tid med ballen. De gjorde som vi hadde forventa og slo mye langt. Forsvaret vårt var nok engang solid og vant de fleste duellene. De gangene vi ikke fikk klarert i den første duellen hadde vi god sikring og generelt god kontroll

Den første scoringen kom etter at vi spilte oss opp på deres banehalvdel og fikk flytta opp laget. Tolfsen får ballen litt inn på deres banehalvdel og slår, med sin presise høyrefot, over forsvaret deres. Timingen mellom Chris sitt innløp og pasningen er perfekt og hodestøtet  reint. 1-0 til "Byen".


                                             Chris (1-0)


Vi fortsatte å dominere etter scoringen og pressa de tilbake på deres banehalvdel. Neste scoring kom etter et innlegg hvor vi nok engang flytta opp godt med folk. Ballen detter ned i feltet og rett foran Hungnes. Han nøler ikke, og fra kloss hold rapper han til med høyra . 2-0

"Byen" fortsetter å trykke på. Det tredje målet kommer etter at Joakim pressa keeperen deres. (Joakim hadde gått opp som spiss da Hungnes blei skada.) Sands keeper er langt ute fra streken og leverer en dårlig klarering. Ballen triller mot Skarnes, ca 25 meter fra mål. Evighetsmaskina beholder roen og breisider ballen elegant over keeper, og inn i det tomme målet. 3-0

                                         Skarnes (3-0)Alt så rosenrødt ut midtveis ut i første omgang. Total dominans og full kontroll. Men vi har en tendens til å gjøre det vanskelig for oss selv til tider, og nå var tiden kommet. Vi begynte slå mye langt på en ensom Joakim. Dette medførte at vi fikk raske balltap, uten at vi engang fikk flytta ut laget skikkelig. De gangene vi prøvde å spille oss ut ble det litt for ofte upresist. Vi inviterte Sand mer med i kampen, og de fikk flyttet opp midtbanen sin, siden vi sleit med å komme oss ut. Etter en lang ball inn i feltet vårt, detter ballen denne gang ned foran en Sand-spiller. Redusering til 3-1. 

Like etter er Sand på farten igjen. En Sand-spiller drar seg innover fra spissen av sekstenmeteren vår og curler ballen opp mot motsatt hjørne. Hele benken vår var sikre på at den skulle gå inn. Men Kristian dukker opp fra intet og gjør en fantomredning. 

I pausen prøvde vi justere hva vi gjør med ball, og gå tilbake til å bli litt mer ballbesittende. Men andre omgang har knapt nok startet før det for alvor er spenning i kampen igjen. En corner omsettes til scoring       og 3-2. Nok engang føler Flisbyen-gutta seg urettferdig behandla av dommer, da det er stor enighet blant de hvite om at det var forseelser i forkant av begge reduseringene. 

Foruten scoringene må det kunne sies at det var mange kontroversielle dommeravgjørelser denne kvelden. Det var et klassisk eksempel på en kamp hvor dommeren mistet kontrollen over kampen. Vi håndterte dette dårlig i den perioden vi var svakest, da fokuset på dommeren nok tok litt for mye plass. Det var nok til Sands fordel at kampen blei litt oppstykket til tider. Vi blir utsatt for gjentatte nedrivninger av våre spiller på vei forbi Sand-spillere uten at dommeren gjør annet enn å dømme frispark. Da kan man jo begynne å lure på hvem som får fordel og hvem som blir straffet. Selv om frustrasjonen er forståelig er det ikke godt nok at vi bruker så mye energi på dommeren, så det er vi nødt til å jobbe med. Når det er sagt vil jeg berømme både våre og Sands spillere. Til tross for munnbruk og sutring var det aldri noen som mistet hodet og utsatte motspillere for noe farefullt. Noen vil si at det er sånn det skal være, men av erfaring er det i denne typer kamper slikt fort kan forekomme. 

Etter reduseringa til Sand var det spenning i kampen igjen. Dette ville ikke "Byen" ha noe av. Etterhvert som omgangen skred fram virket andremålet til Sand mer og mer som en tilfeldighet og et arbeidsuhell. Vi fant tilbake til åpningen av kampen, og viste at det var stor forksjell på lagene. Tryggheten og kontrollen var på plass igjen, og vi skapte sjanser. 

4-2 kom etter et frispark midt på deres banehalvdel. Ballen lempes inn i en mølje foran Sand sitt mål. Deres keeper får såvidt en hånd på ballen som detter ned i feltet. To hvite er nærmest nedfallsfrukten, og raskest på avtrekkeren er Tommy K. I det ballen suser inn i nota, faller det noen kilo av skuldrene på de hvite som bryter ut i hemningsløs jubel. Det føltes godt og fortjent ut. Det var godt å fortjene, og fortjent å ha det godt denne kvelden. 


                                     Tommy K (4-2)


5-2 var dagens scoring. Flisbyen tar kontroll over kula på egen banehalvdel og spiller seg fint ut ved Huuse, Solstad og Øyvind. Sistnevnte slår en pasning igjennom hele midtbaneleddet til Sand og opp i beina på Anders, som har kommet inn som spiss. Anders flikker igjennom Jalal som har tjuvstarta fra sin venstre kantrolle. Sand henger ikke med på det raske kombinasjonsspillet og Jalal kommer alene med keeper. Han smeller ballen i mål til venstre for seg selv. og setter spikeren i kista.

6-2 Iqbal kom også inn i andre omgang, og vartet til tider opp med dribleshow. Under et av disse var en av Sands forsvarere nødt til å ty til ulovligheter og dommeren pekte på straffemerket. Gutta på benken ropte på Solstad, som til tross for eventyrlige muligheter fortsatt har til gode å score. Valget falt på Huuse. Mulig det var sympati for lengst reisevei til- og fra treninger som spilte inn på valget. Eller muligens takknemlighet for at han fortsatte hos oss, til tross for prøvespill i mer ambisiøse Oslo-klubber i vinter. Huuse blei ihvertfall straffeskyter og endte opp med mål-poeng i form av assist. Skuddet var ganske så midt på mål og i keeperhøyde. Heldigvis var det hardt nok til at keeperen deres ga retur, og der var Jalal frempå og satte inn sitt andre og Flisbyens siste for kvelden. 


                             Huuse (målgivende til 6-2)


Det smakte godt med en seier igjen, da det ikke har blitt for mange av dem. På tross av kun nitti minutter pluss tillegg, inneholder en fotballkamp så mangt. Både situasjoner og endringer av kampforløp. medgang og motgang, ting som fungerer og ikke fungerer, på individuelt- og kollektivt plan.  "Enhver fotballkamp lever sitt eget liv.", er det noen som har sagt. Enhver fotballkamp har sitt eget liv, sin tilmålte tid, start og slutt. Så blir den historie. Historien om bunnoppgjøret mellom Flisbyen B og Sand i 2017 har utspilt seg, og er nå fortalt. 

Nå som høstsesongen er i ferd med å sparkes igang skal snart nye historier skrives. Forhåpentligvis vil de inneholde mange gode opplevelser, gode prestasjoner, godt vennskap, flere "3-poengere" og minner for livet! 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.