Kampreferat: Løvenstad - Flisbyen 2 7-3(4-2)

Postet av Flisbyen Ballklubb den 13. Okt 2017

I årets siste kamp tok Flisbyen B den korte turen over elva og opp til Sandbekken for å gjeste det som allerede var seriemester Løvenstad. Vi benytter anledningen til å gratulere ung-gutta på Løvenstad med en velfortjent førsteplass og opprykk. Oppladningen til kampen bar også preg av deres prestasjon da Flisbyens oppvarming på kort varsel ble kortet ned med 10 minutter i anledning prisutdeling til Løvenstad fra kretsen. Vi hadde et lite håp om å få være med på bildene som ble tatt, men dyktige grafikere klarte fjerne alt som tydeligvis ikke hørte med. Neste år får vi i verste fall gjøre som c-laget og kjøpe vår egen pokal, og ta våre egne bilder!


                                                                     Laget og troppen vi stilte med.

Med bakgrunn i et sviende 0-8 tap i vårsesongen valgte vi starte i en lav 4-4-2-formasjon. Med 2 kjappføtter på topp. Vi var heldige og fikk låne Kristoffer fra jr-laget, da vi hadde litt stopper-manko. Dennis valgte også å starte på benken og slippe til Kristian, som virkelig har funnet formen i år. Med han og Dennis har vi to gode keepere og det er langt ifra deres feil at vi ikke kom høyere på tabellen. 

Kampen starte med mye ball for Løvenstad, noe som skulle gjelde kampen ut. Vi ventet stort sett på egen banehalvdel og prøvde å nekte de innpass i de farligste rommene. Vi var på forhånd klar over at de hadde en rask venstrekant, men det tok dessverre ikke lang tid før han viste seg fram. Han kom seg fri på sida si og fik slått perfekt inn foran kassa, der det kommer en Løvenstad-spiller inn fra motsatt side og får verdens enkleste jobb med å sette ballen i mål. 0-1. 

Det skulle imidlertid ikke bli noen reprise av nedsablinga i første møte. Ikke lang tid etterpå vinner Solstad ballen gunstig på midten.  Med et gedigent bakrom starter både Hungens og Joakim på hver sin side. Solstad trer igjennom Joakim med en stikker, og den gamle ringreven viser at det fortsatt er fart i kroppen. Han parkerer stopperen deres og kommer på ballen før keeper. På første touch setter han ballen i nota og lagene er like langt. 1-1 og en vitamininnsprøytning for de hvite. 


             

                                                   

                                 Assistenttrener Joakim ble vår toppscorer, og var kun et par mål                                                                                                      unna å bli toppscorer i 7. divisjon.
Selv om det denne gangen blei langt jevnere resultatmessig var det fortsatt ingen tvil om at Løvenstad var et bedre lag. Vi blei trykt tilbake og var avhengige av mange gode involveringer av forsvaret vårt, samt et par spektakulære redninger av Kristian, for å holde Løvenstad unna. Kristian pådro dessverre en skade i første omgang, som gjorde at laglederen noe motvillig måtte i aksjon.  Det var synd for Kristian og synd for laget, da han hadde kommet veldig godt igang. Heldigvis har vi to gode keepere. 

Dennis sin skepsis til å gå ut på matta var ikke ubegrunnet og han skulle få nok å henge fingrene i. Det starta med at Beer havna i en mølje-situasjon på vår høyreside. Mange mann var involvert, og mye kraft og innsats ble lagt i forsøket på å erobre og ta kontroll over ballen. Dette endte med at dommeren blåste frispark til Løvenstad, skrått utenfor vår sekstenmeter. Som tidligere Løvenstad gutt fra en tidligere generasjon gikk det en kule varmt for Beer. Det som kan karakteriseres som "verdens snilleste gutt" havnet i håndgemeng. Håndgemeng er ikke noe uvanlig fenomen på Skjetten, og Skarnes oppfattet således raskt hva som skjedde og kom til unnsetning. Han trakk Beer unna noe som egentlig var en ganske udramatisk situasjon.  Frisparket blir slått på mål, og med mye folk mellom ball og keeper sniker den seg inn. 1-2. 


                                                

                                       Espen Beer havnet i uskyldig håndgemeng forut for 1-2 målet.


Etter at Løvenstad på ny gikk opp i ledelsen handlet det meste om dem. Vi sleit med å få brukt farta vi hadde på topp, da klareringene og pasningene sjeldent var lange nok. Løvenstad gikk opp i både 1-3 og 1-4, blant annet på et korrekt idømt straffespark. 

Mot slutten av omgangen får vi en corner. Løvenstad stanger unna, men Solstad er først på andreballen. Kjellemo, som slo corneren, har kommet seg ut fra offiside-posisjon og viser at han vil ha ballen mellom "back og stopper".  Han får tid til å kikke opp og "chipper" ballen til doffen (Kristoffer). Doffen kliner til, men presser ballen ned og skyter nesten hull i keeperen deres. En deilig redusering til 2-4.                                                  

                                  "Doffen" spilte en god kamp og scoret i sin første kamp for Flisbyen BI pausen er det ikke så mye å si. Vi gir det vi har og er tålelig fornøyde med kampen sålangt, da vi erkjenner at vi møter et bedre lag. Gledelig var det at vi har scora to mål og har skapt litt, mot et lag vi vel ikke skapte en kvalifisert målsjanse mot på vårparten. 

I andre omgang dukker Hawaii-fotballen opp igjen. Det blir tidvis lite spill igjennom midtbanen fra begge lag. Øyvind, som var en bauta bak i vårsesongen, har vært skadeplaga på høsten og så seg nødt til å kaste inn håndkleet utover i andre omgang. Løvenstad skaper noe, men det gjør jammen meg vi også. Vår eneste scoring i andre omgang kommer etter at kapteinen vår, Kevin, vinner ballen veldig høyt. Ballen ramler ned hos Hungnes som er presis i avslutningen og hamrer inn vårt tredje. 

Løvenstad scorer 3 i andre omgang og kampen blei spennende igjen. Likefullt er det positive ting og ta med seg i sesongavslutningen. Dennis får også sin straffe-revansj da han redder et straffespark fra deres topp-scorer i andre omgang.  Samtidig får vi nok en gang en bekreftelse på at vi har ting å jobbe med fram mot neste sesong, om livet i 7. divisjon skal bli litt lystigere enn hva det var i år. Ihvertfall resultatmessig. :) 

Det hører også med til kampreferatet at Kjellemo, som til å være Kjellemo også har vært "verdens snilleste gutt" i år, blei utvist etter kampslutt. Hovedpersonen selv beskriver hendelsen som at han takket dommeren for kampen og sindig uttrykte at "dette var ikke bra". Dette resulterte i hans andre gule for dagen, og karantene i første seriekamp neste år. Dette virket noe strengt og unødvendig fra dommers side, uten at vi skal lage noe spetakkel ut av det. 


                  Det blei både assist, og et noe strengt rødt kort, på mannen som prioriterte lagkamerater og                                                                         sesongavslutning, framfor dessert i barnedåp. Som hovedtrener for Flisbyen B vil jeg takke gutta for sesongen. Vi er en godt voksen, og litt røslig gjeng. Ihvertfall i seniorfotball-sammenheng. Dette merkes på kondisjonen og treningsoppmøte dagen etter kamp. Likefullt har treningsoppmøte bedret seg på høsten - det er gledelig. VI har klart å stille både lag og tropp til hver kamp - det er gledelig. Vi har fått låne keeper og stopper fra jr-laget i et par tilfeller - det takker vi for. Vi samarbeider med de andre Flsibyen-lagene for å kunne ha best mulige treninger for alle. Det skaper forutsigbarhet i trenings-hverdagen. 

Vi har hatt vår del motgang i form av resultater i år, det er det ikke til å legge skjul på. Så får vi sammen evaluere hva som må endres, om vi ønsker å prestere bedre neste år. For selv om vi ikke blir noe yngre er det et stort potensiale i spillergruppa. Ihvertfall større enn det som har blitt vist i år. Jeg håper samtlige fortsetter og vil være en del av "neste år". Jeg, personlig, setter stor pris på å være en del av Flisbyen B. Per idag har jeg vanskelig å se for meg et (godt) liv uten. det tilfører noe viktig til livet mitt. Ikke bare selve treninga og fotballen, men kameratskapet, fellesskapet og tilhørigheten. Som Høyem så kort og konsist oppsummerte det etter årets beste kamp, mot Bjerke 2 (4-3): "Takk!". Takk til alle som er en del av klubben. Og en spesiell takk til alle som er en del av Flisbyen B. 

                                                    

                                                     

                                                                          Hovedtrener, Flisbyen B.


   


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.