Kampreferat Flisbyen BK - Rømskog+ (0-0) 1-0

Postet av Patrick Stensrud den 6. Apr 2018

Flisbyen tok imot Rømskog+ til årets første seriekamp i 5. divisjon torsdag kveld.

Byen stilte med en knallsterk tropp der så å si alle spillere var tilgjengelige, som bidro til hele syv mann på benken(!), uvant kost for Hesta, men med ny coach og ny giv var vi klare for å gjøre bookmakernes tips om tap og nedrykk til skamme.

Flisbyen mønstret en slagkraftig første ellever med Larsen i buret, Østnes på høyreback, Iversen og Halstensen som stopperpar og Øien på venstreback. Midtbanetrioen ble dannet av Maggi, Hovelsen og Kula, mens den offensive trioen besto av Birkeland, Myers og Sannerud.

Kampen starter relativt rotete, vi blir satt under press av et Rømskog lag som står høyt og gjør det vanskelig å trille ball i bakre firer og vi blir tvunget til å slå mye langt. Dette er et spill Rømskog tydelig er komfortable med og på mange måter får de tvunget kampen inn i deres spillemønster med sterke hodespillere som lever for lange baller og duellspill. Men Hesta hadde så absolutt bestemt seg for å legge igjen silkehanskene i garderoben for å virkelig ta krigen mot gutta fra skauen. Dette resulterte i mange og tøffe dueller det smalt godt i, det er litt sånn lokalfotball skal være, deilig å se!

Rømskog kommer etter hvert til noen store sjanser, et innlegg blir slått inn på bakre stolpe hvor Rømskogs høyrekant får avsluttet fra 6 meter, litt skrå vinkel men hele stadion var sikre på «der satt den», men på mirakuløst vis klarer tigergutt Larsen å dra en redning opp av hatten, ikke spør meg hvordan men lå der og sprellet gjorde han. Kampen er jevnspilt og det bølger frem og tilbake med lange baller slått fra bakre firer fra begges lag uten det store finspillet. Etter hvert får også Byen en kjempesjanse med Maggie på bakre stolpe uten at vi klarer å omsette sjansen i mål. Etter dette blir det mye Rømskog, en corner blir stusset inn på bakre stolpe, det smeller i en duell med Halstensen, Larsen og en Rømskogspiller, ballen havner til slutt over streken og alle tror det står 0-1. men heldigvis har linjedommer signalisert for et eller annet, litt usikker på hva(?), var ikke ballen over streken, var det frispark? Jeg er ikke sikker, men mål ble det hvert fall ikke, og det kan vi selvfølgelig ikke klage på. Rømskog skal etter hvert også få et straffespark på slutten av omgangen. Hovelsen er uheldig i det han skal klarere og feier ned en Rømskogs spiller, dommer peker på ellevemeteren, et korrekt straffespark. Straffen er god, men igjen er Larsen på plass, strekker så lang han er (ikke spesielt lang) og plukker skuddet helt nede ved høyre stolperot, for en førsteomgang av nyervervelsen.

Dommer blåser av for pause og vi tusler i garderoben vel vitende med at vi har hatt marginene på vår side de første 45, med strafferedning og annullert scoring selv om kampen også var jevn. Det skal også sies at Flisbyen i kjent stil måtte vi foreta hele 3 bytter de første 45, 2x strekk og 1x sliten. Inn kom Gullerud, Pat og Lerdahl, for henholdsvis Øien, Kula og Sannerud.

 I pausen blir vi enige om at kvaliteten på det vi gjør må opp flere hakk, vi må tørre og spille på feilvendt mann, legge igjen og gå. Bevegelse, bevegelse og bevegelse blir manet frem av Pep.

2. omgang starter vi sterkt, Pep får bevegelse og vi ruller opp på kantene og kommer til en del sjanser uten at vi klarer å profitere på overtaket i form av scoring, men nå føler vi alle at vi har god kontroll på kampen og styrer slik vi ønsker. Det skal sies at Rømskog også får kjørt noen kontringer men Iversen og Halstensen er gode i duellspillet og de sliter med å skape noe verdt å nevne. Etter 25 minutter begynner vi å bli småslitne, så mye bevegelse er ikke vår sterkeste side og må senke oss noe.

Så etter 80 minutter får vi frispark på 30 meter til venstre i banen. Appel, som har kommet inn for Myers skritter opp og slår et nydelig innlegg på bjørnen over alle bjørnen som stanger inn 1-0. for en deilig og forløsende scoring av Birkeland som noterer seg for årets første av forhåpentligvis mange kasser i årets 5. divisjon, den var viktig! De siste ti har vi et defensivt fokus, og jeg må si vi klarer oss bra, Rømskog får en god mulighet på dødball som kunne resultert i scoring, men ellers rir vi fint inn ledelsen og kan slå oss på brystet for en solid innsats og ikke minst årets første trepoenger. Deilig gutta!!

Vi ønsker å takke alle som trosset ruskeværet for å støtte oss, vi trenger dere alle sammen og hvis vi klarer å ligge på dette innsatsnivået gjennom hele sesongen skal vi bli vanskelige å slå. Bookmakerne som har tippet oss ned skal hvert fall få spise analysene sine, i den grad de eksisterer.

Takk for kampen til Rømskog som bidro til sjeldent underholdene 1-0 kamp, og lykke til med resten av sesongen, det blir nok ikke bare bare for lag og komme opp i skauen og plukke poeng i år heller.

Neste kamp kommer allerede førstkommende tirsdag, og da blir det lokalderby mot Leirsund. Er det en ting vi kan love er det at det kommer til å smelle også på tirsdag, så møt opp og gi oss den ekstra energien vi trenger for å kneble grønntrøyene som har investert stort før årets sesong.

 

Forza Byen!! 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.