Flisbyen - Gjerdrum 2-3 (1-0)

Postet av Stian Kvifte Andresen den 22. Mai 2019

Muligens årets tøffeste hjemmekamp lå i kortene for Hesta. Men at Gjerdrum holder stø kurs mot opprykk, og Byen fortsatt finner seg sjæl i ny spillestil, var ikke veldig synlig. I stedet var dette kvelden da topplaget i ligaen – den ubeseirede serielederen - måtte lure dommeren for å forlenge seiersrekka.


- Det er ett minutt igjen, så jeg måtte jo prøve.
Ordene fra Gjerdrum-spilleren var kanskje ment som å unnskylde sin teatralske opptreden etter å ha lurt dommeren til å blåse straffespark fire minutter på overtid, men i Flisbyen-garderoben stod sitatet igjen som hoverende og usmakelig. 


La èn ting være sagt klart og tydelig: Dommeren er ikke å klandre!
Ikke på grunn av at «det er prisverdig at noen i det hele tatt gidder å dømme fotballkamper på nivå seks», eller andre politiske korrekte ting å si.
Nei, dommeren gjør en veldig god kamp - i 94 minutter. Så blir han regelrett lurt.
Gjerdrums falske skuespillervræl på overtid førte dommeren bak lyset, og belønningen i form av straffespark og avgjørende scoring kastet en brutal skygge over kampen for Hesta.
Fotball kan være tungt noen ganger!


For til tross for gjestenes tidlige summing utpå banen om «hvor mange mål de skulle score i dag», så var det gutta i helhvitt som tok føringen! Et dårlig avklart hjørnespark gav mulighet for ny serve fra venstresiden, og selv om Byen-bataljonen i front stod i kø for å pirke den inn gjorde gjestene det lett for oss ved å dytte kula i eget nett.
At Gjerdrum var et lag med større tempo betød lite i går. Flisbyen er i ferd med å spille seg i form, noe topplaget fikk merke. Selvsikkert prat om målfest mot de litt tyngre gutta i hvitt stilnet, mens vår 1-0-ledelse stod like sterkt. Lenge.


Men det er en grunn til at opprykksfavoritten ligger der er gjør. God fart i lag og spill, mange strenger å spille på, og en flyt og selvtillit som mildt sagt er på stell. På få minutter skifter bildet. En gedigen Flisbyen-sjanse gir bare hjørnespark, men i stedet for å omsette det i en ny avslutning på kassa kommer kontringen mot. Nesten-jubelen for 2-0, ble raskt et skuffelsens sukk over 1-1.
Og selvom kaptein Thomas Halstensen skinte om kapp med de 22 lampene som omsider tente til i lyskasterne rundt banen, så fullførte Gjerdrum snuoperasjonen sin med drøye kvarteret igjen å spille!


Men Hesta er på gang nå. Som lag! Så det å være topplag med ledelse mot Byen bør ikke gi noen trygghet – noe Gjerdrum skulle få kjenne på. 2-1-ledelsen ble raskt truet for serielederen!
Store muligheter ble etterfulgt av en ny dødball, der Kenneth Stovner peilet inn hodet til Bystrøm Lie med en herlig halvliggende vristpasning. Headingen finner Daniel Gullerud som lar ballen treffet låret én gang før volleyskuddet hamrer i nettaket. En herlig scoring!


Dessverre gir resten seg selv. Sceneteppet kunne med rette falt på stillingen 2-2, og poeng mot 5. divisjons èner, men langt inn i overtiden hadde altså de gule et ekstranummer på lager.
Filmingen som førte til et høylytt fløytepip, og dommerens feilaktige pek på krittmerket, gjorde bare vondt. I motsetning til «duellen» i feltet.
Straffen settes trygt.

Flisbyen taper 3-2 mot et godt lag som fort blir å finne i divisjonen over neste år. Slettes ikke dårlig selv om betalingen er lik null. I dag tok vi flere skritt frem - dét skal vi være stolte og fornøyd med.
Så får det være at et korrekt rødt kort på overtid av overtiden gjør at vi i ren frustrasjon kanskje ikke fullfører med stil.
Gjerdrum vinner hvertfall ikke med det.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.