Kampreferat Rælingen FK – Flisbyen BK 3-3 (1-1)

Postet av Flisbyen Ballklubb den 2. Sep 2017

Kampreferat Rælingen FK – Flisbyen BK  3-3  (1-1)

Tirsdag 29.08.17 tok vi turen til Rælingen for å møte serielederen og årets storfavoritt til å ta hjem kretsmesterskapet i årets 5. divisjon. Vi sto med 12 poeng og lå på en 9. plass før oppgjøret mens Rælingen selvfølgelig tronet øverst og kun hadde gitt fra seg poeng i to kamper tidligere i år.

Vi stilte med en slagkraftig gjeng, få i tallet men allikevel konkurransedyktige.

PC voktet buret, Steinlein, Even, Rydje og Østnes dannet backfireren. Halstensen, Henrik og Maggi på midtbanen, mens Sannerud, Guse og Pat startet på topp. På benken hadde vi Kvifte og sportslig leder Andre Myrvang.

Kampen starter jevnt og vi klarer å krige Rælingen litt ut av stilen, RFK har riktignok mest ball og styrer spillet, men vi er så absolutt med i kampen og skaper også noen farligheter gjennom noen gode langskudd og kontringer. Men som så mange ganger før denne sesongen får vi en midt i trynet. Vi kommer på etterskudd ved enkelte anledninger og gir bort noen unødvendige frispark i farlig posisjon, som til slutt straffer seg. Ballen blir svingt inn i feltet, ingen kommer på ballen, men keeper blir satt ut av all bevegelsen foran ball og kula finner veien til nettmaskene. 1-0 til hjemmelaget. Da tenker nok mange at dette skal bli en fin dag på jobben for RFK, men Hesta gir seg ikke. Rett før hvilen slår vi kontra, en lang ball ut på Pat som slår et innlegg inn til Maggi som får til en ålreit avslutning som keeper ikke klarer å holde. Guse kjemper en innbitt kamp om andreball med keeper og vinner den duellen, da er Maggi frempå igjen og skaller inn 1-1 som er det siste som skjer før vi går til pause. En deilig avslutning på omgangen.

I pausen blir vi enige om å fortsette akkurat som i første omgang, presse med hele laget når vi presser, å falle og komprimere når vi legger oss bak på.

Andre omgang både starter, og utarter seg veldig likt som første omgang, RFK styrer mye av spillet, men vi henger så absolutt med og føler at vi har god kontroll. Men så etter 60 minutter mister vi all kontroll. Rælingen utnytter at vi er i ubalanse og skjærer gjennom hele laget før de enkelt setter 2-1 alene med PC. Men denne kvelden i Rælingen hadde ikke Hesta tenk å gi opp. Vi får et billig frispart i meget god posisjon, og billig eller ei, Halstensen skritter opp og dunker ballen i kassa fra 20 meter. 2-2 og det er kun 12 minutter igjen av matchen! Vi fortsetter og plage Rælingen i de neste minuttene og de kjenner nok litt på presset av å ikke skulle ta tre poeng mot Byen.

Med to minutter igjen på klokka skal RFK få ennå mer å stresse over. Kvifte som har kommet inn på backen skal slå frispark fra meget skrått hold og ca. 25 meter. Keeper forventer selvfølgelig et innlegg, som alle andre også gjør. Men Kvifte har andre planer og skrur likeså godt ballen i krysset bak en forfjamset keeper. 2-3 til Byen med to minutter igjen på klokka! Kan dette gå da? Rælingen kaster alt og alle fremover presser oss godt inn i egen 16-meter, og på overtid av overtiden kommer også utligningen. Det er det absolutt siste som skjer i kampen, vi rekker kun å ta avspark før dommer sier at nok er nok.

Det er SÅ bittert at tre poeng ryker på overtid av overtiden, vi kjempet med alt vi hadde og vi kjempet også godt. Dessverre holder det ikke helt inn, men allikevel mener jeg dette kanskje er årsbeste for Hesta. Uten Byen briller kan man heller ikke nekte for at RFK også fortjente poeng i denne kampen, så alt i alt er U greit.

Vi kan gå med hevet hode i en uke til og forlenger ubeseiret rekken til 3 kamper nå.

Neste uke møter vi høstens store formlag Sørumsand, det kommer til å bli en utrolig tøff kamp hvor vi nok engang er nødt til å gå i krigen. Kom og støtt oss, vi trenger dere alle mann alle.