Åkrene - Flisbyen B 5-5 (1-5)

Postet av Cato Østrem Solstad den 27. Aug 2019

Fasiten etter årets oppgjør mot Åkrene er to uavgjorte, og tilsammen 7-7 i målforksjell. Vi meldte forut for denne kampen at det kom til å bli tett og jevnt. På en måte har vi orda våre i behold, da kampen endte 5-5 og pengdeling. Likevel var denne kampen aldri jevn. Det var klasseforksjell på laga i begge omganger. Vi hadde hver vår omgang, og da Åkrene stod for opphentingen, delvis med ti mann, føltes det ut som vi hadde tapt da kampen ble blåst av. Vi gikk fra poteniselt årsbeste i førsteomgang til å kollapse i alle spillets faser i andre omgang. Her er min versjon av hendelsesforløpet:

I garderoben før kamp hadde vi en plan om å gjøre det enkelt. Gressmatta på Åkrene arena har mang en gang vært nådeløs mot naive lag, som har ønsket å spille seg ut bakfra. Vi blei gledelig oveerrasket da vi kom utpå for å varme opp og oppdaget en tett og fin gressmatte. Den var til og med kortklipt, og må sies å være den desidert beste utgaven undertegnede har spilt på. Dette var laget som fikk gleden av å starte kampen, samtidig som samtlige innbyttere fikk spilletid.

Joakim vinner myntkastet og bytter side. Dette innebærer en ganske kraftig medvind for oss i første omgang. Kjell og Martin hadde oppspillsansvar. Det at Kjell blei trekt fram var noe som satte seg i hue mitt. "Kjell har en god fot", var vel Tolfsens eksakte ord. Det skulle også gå troll i ord. For før han ene tilskuer'n på tribunen hadde fått satt seg ned, var nettopp Kjell på ferde:

Twitterkongen setter selv ord på scoringen: Jeg plukker opp en andreball omtrent halvveis inn på motstanders banehalvdel. Det er god plass, så jeg fører ballen innover i banen. Når det ikke kommer noe press bestemmer jeg meg for å fyre av fra rundt 20 meter, og til alles overraskelse seiler den inn i lengste kryss. - Kjell.

Foruten å støtte oppunder Tolfsens ord om en god fot, var han i etterkant beskejden som få. Det skuddet var fra minst 25 meters hold. Minst! Og en drømmestart for oss.

Vi hadde vel knapt nok sluttet å feire målet, før vi skulle komme ned på bakken igjen. Et dårlig klareringsforsøk når vi er på vei fram, gir Åkrene muligheten til å ta oss i ubalanse. En pasning igjennom, og en avslutning under Martin, og vi er like langt før 3 minutter er passert.

I første omgang ble balltapet i forkant av 1-1 vel ett av to stygge balltap. Med tankte på at vi spilte litt kule bak, og tidvis også igjennom midten var det god presisjon og gode valg, selv om vi den ene gangen blei knallhardt straffa. Samtdiig må vi tåle å gjøre feil om vi ønsker å spille fotball, så får vi heller prøve å holde feilprosenten lav. Og spille fotball, det gjorde vi virkelig i første omgang.

Kun et par minutter etter utligningen skulle vi ta ledelsen igjen. Målscorer denen gangen var Kjellemo, og her er hans ord om målet: Usikker på om Martin så det selv eller om han skjønte hva jeg mente, men jeg prøvde å signalisere at jeg hadde litt bakrom å løpe på. Ballen gikk over forsvaret, så da rundet jeg keep, og satte den enkelt i mål. Andre kamp på rad jeg lager målpoeng av utspark. - Kjellemo.

Etter scoringen er det oss alt handler om. Åkrene sliter med å komme seg over midtbanen, og er egnetlig ikke i nærheten av å skape noe som helst. Vi derimot, setter igang alle mulige slags angrep. Alex A. kommer møter dypt, og slår en del i bakrom, som planlagt. Vi spiller oss også rundt på kantene, men mye flott kombinasjonsspill. Tom fortsetter der han slapp mot LSK3 i andre omgang, og kombinerer fint med Skarnes og Kjell på venstresida. Enten vi slår på Mihail på høyre, eller rett opp på topp så er vi farlige. Gutta finner hverandre, får brukt fart og ferdigheter. Det må være lov til å si at det var litt panikk i forsvaret til Åkrene i første omgang. VI fikk en drøss med dødballer og innkast, som følge av depserate klarerings- og takingsforsøk.

Og etter et innkast på høye med 16-metern deres, skulle årets mål komme. Alex A forteller: Joakim stusset ballen, den kom noe bak meg og jeg sto med ryggen til mål, på utsiden av 16 meteren. Den fikk en ganske høy bue og kom dalende ned mot meg. Så der og da tenkte jeg at jeg bare skulle smelle til med et brassespark. Det var mykt og vått i gresset, så jeg var ikke bekymret for fallet. Fokuserte bare på timing, og å treffe ballen godt. Den fikk en fin "conection", og når jeg landet og snudde meg så var det gått inn! Jeg trodde den kom til å gå over! Så der var en digg følelse. Et av de peneste målene jeg har scoret, uten tvil. - Alex A.

For oss som faktisk fikk se målet så fikk ballen en perfekt bue over keeper. Målene vi scorte i første omgang, var som angrepsspillet vårt forøvrig, varierende. Og ikke minst, vellykket. Langskudd i krysset, brassespark fra distanse, raske kombinasjonsspill på små flater, vi lyktes med nær sagt alt. Bevegalser, pasninger, presisjon. Det var mening bak-, og rytme i det vi foretok oss. Vi var gode individualister og et godt kollektiv. Vi spilte hverandre gode ved at vi (laget) satter hverandre opp i situasjoner der vi fikk brukt styrkene våre. Det var så jeg vurderte å klype meg i armen, for satan, så gode vi var...

Dominansen skulle fortsette å gi uttelling i målprotokollen også. Tom skulle får æren av å score dagens syggeste goal. Slik skjedde det: Får en stikker fra Joakim, som ser ut til å være litt for lang. Jeg klarer å komme meg såpass nærme ballen at keeper klarerer i høyrefoten min, og inn i mål! - Tom.

Vi rekker et til før pause også. Der Tom fikk betalt for å fullføre løpet sitt, fikk Joakim betalt for å være sein ut av offsiden: Åkern forsøker en tversover pasning, som jeg snapper opp. Legger ballen tilrette, og legger den i lengste, forbi keeper. - Joakim.

Gressmatta på Åkrene Arena var upåklagelig.

Pause, 5-1 til oss og champagne-stemning. Vi var klar over at vi fikk motvind i andre omgang, og at vi måtte ta høyde for det.

Kjellemo har et frispark fra tjue meter som går via muren og på utsiden av stanga. Dette var i starten av omgangen. Helt på tampen drar Joakim seg inn mot sekstenmeteren deres. Han velger skudd fra distanse, som denne gang ble altfor svakt. Dette var det lille vi skapte i andre omgang.

Helt fra starten av andre omgang gikk det nedenom. Vi sleit med å ta ut tilstrekkelig med dybde. Første duell på de lange, vi visste ville komme, blei gjerne tatt av forsvaret. De to sentrale var tidvis godt med og forsvarte, mens det ofte blei stor strekk opp til vinger og spisser. Strukturen vår slo store sprekker, og vi gjorde aldri tilstrekkelig for å tette disse sprekkene. Vi klarte aldri etablere no form for spille heller. Åkrene eide andre omgang.

Da halvtimen av andre omgang var passert hadde ledelsen vår skrumpet inn til til det minimale. Presis hvert tiende spilte minutt scora Åkrene. Vi var for veike i duellspillet i egen boks, en personlig feil, og et godt satt frispark, som vel var av den billige sorten, hadde brakt Åkrene kun et mål bak. Vi gjorde våre bytter utover i andre omgang. Prøvde få inn nye krefter, men kampbilde bestod.

Med ti minutter igjen å spille er Martin tøft ute i feltet og holder en ball. En Åkrene spiller kommer seint inn, med knottene først. Dommer gir Åkrene-spilleren marsjordre. Åkrene fortsatte å spille som om de var 11 og presser på. I det siste spilleminuttet av ordinær tid skulle de også få sin utligning. Med førsteomgangen friskt i minne gjør de et spinnvilt comeback. Da dommeren blåser av jubler de som om de har vunnet CL, mens vi ikke veit helt hvor vi skal gjøre av oss, eller hva vi skal si. Det gjør bare vondt.

Det blei ein lang andreomgang, både på banen og benken..

Det blei et særdeles minnerikt oppgjør mot vår erkerival. Vi takker Åkrene for en tøff og fair kamp og ønsker de lykke til videre!

Når det gjelder oss, så venter en ny interessant kamp på torsdag. Da skal vi reavansjere den flaue forestillingen borte mot Lørenskog 3. Forhåpentligvis klarer vi å trekke verdifull lærdom ut av begge omgangene mot Åkrene.