Skårer – Flisbyen 0-1 (0-0)

Postet av Stian Kvifte Andresen den 2. Apr 2019

SKÅRER – FLISBYEN 0-1 (0-0)

Det er noe spesielt med sesongåpning. Glede og spenning av omsider å bytte treningsfelt med kamparena, men likevel med noe brutalt og uforberedt over det hele. Det var synlig også i gårsdagens seriestart borte mot Skårer ball.

Skuldrene virket høye, pasningsspillet startet upresist, relasjonene stemte ikke, og trener-Tommy motiverte fra sidelinjen ved å rope: «Bra Skedsmo!»
 Ja, i det hele tatt var det noe rustent over alle i starten – forståelig nok ettersom det var første gang siden fjoråret at vi ikledde oss de stolte Flisbyen-fargene. Aller første.

Men i takt med at vi ble vant til både hardere bane enn LSK-Hallen, og at ballen ikke var som de Løven har med på feltet, ristet vi starten av oss med smultringen i god behold. Fersk midtstopperduo, ny midtbanetrio, og en angrepsrekke bestående av to debutanter og en vokalist, samlet seg mer og fant sine roller bedre. Plutselig holdt ikke èn Skårer-pasning til å passere to pressledd, rommene deres ble mindre, og Flisbyen det beste laget.
 Sannsynligvis var det også derfor selvtillit og ro preget pausepraten på stillingen 0-0.

Eneste reelle streken i regningen var skaden på Kenneth Stovner.

Inn for Stovner kom Andreas Sannerud, og inn på banen til andreomgang kom et Flisbyen som fortsatte å ta initiativet. Noen stor kamp hadde det ikke utviklet seg til å bli, men en jevn krig uten de store sjansene – en klassisk første-målet-vinner-match, der vi allerede fra starten av andreomgang viste oss hakket vassere. Ett brudd ble til to, to gjenvinninger til flere, og plutselig straffer vi Skårer. Flere jobber godt for å tvinge frem en feil i de bakre rekkene, og Andreas Sannerud får tak i ballen med keeper feilplassert. Skuddet skjer instinktivt og med strak vrist, og selv ikke et slør av «januar-touch» er nok til å hindre at målkontoen er startet opp igjen – både for Sannerud og Hesta.

Herfra har vi kontroll. Så kontroll man kan ha på 1-0 i en seriepremiere på bortebane, vel og merke. Skuldrene våre klatrer, så ro og samhandlingen daler, men vilje og innsats tøyler Skårer. De skaper kun èn sjanse - vi er langt nærmere å punktere en spillemessig jevn batalje.

1-0 står seg til seier og tre pinner. Sesong og poengsfangst er i gang.

I dag har trener-Tommy bursdag. Værsågod, og gratulerer med dagen!


FLISBYEN’s LAG:

Morten Larsen – Mats Øien, Thomas Halstensen, Stian Kvifte Andresen, Patrick Stensrud – Magnus Bystrøm Lie, Kenneth Stovner, Christian Sørevik – Alexander Øverbye, Fredrik Bergersen Klemp, Lyon Fejzulai.

Benyttede innbyttere: Andreas Sannerud, Thomas Lerdahl, Emil Rydje.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.